Home > Donderdag stelt Jos Mestdach in Knokke zijn boek ‘Fake Art-de zaak Jos Pauwels’ voor

Donderdag stelt Jos Mestdach in Knokke zijn boek ‘Fake Art-de zaak Jos Pauwels’ voor

Geschreven op 10 februari 2024 om 07:00 door Mario De Wilde

Op donderdag 15 februari 2024 kun je om 19 uur terecht in bibliotheek Scharpoord voor de boekvoorstelling ‘Fake Art – de zaak Jos Pauwels’ door Jos Mestdach.    In 2020 koopt Jos Mestdach, een gewone kunstliefhebber, een schilderij in een Gents veilinghuis. Het werk is getiteld Zeezicht Heist en is gesigneerd met de naam Jos Pauwels. Al snel blijkt dat er grote verwarring heerst over de identiteit van die schilder. De auteur, een oud-journalist, gaat op onderzoek uit en komt tot schokkende vaststellingen. Het blijkt dat al de schilderijen van Jos Pauwels zijn verkocht door ’s werelds grootste veilinghuizen (zoals Christie’s, Sotheby’s) in Londen, in Amsterdam, in Brussel, in Amerika en zelfs voor vele duizenden ponden of dollars. Maar tegelijk weet eigenlijk niemand wie die Pauwels is. De aangeschreven veilinghuizen liegen en doen geheimzinnig.

De conclusie van zijn lange, spannende zoektocht is duidelijk: hier wordt bewust gemarchandeerd met nepkunst, wellicht made in China. Pure kunstfraude die ongestraft blijft!

Het complete verhaal resulteerde in de spannende true crime: Fake Art – De zaak Jos Pauwels: hoe ’s werelds grootste veilinghuizen het publiek bedriegen met nepkunst.   De boekvoorstelling wordt ingeleid door schepen Astrid Mestdach.

Daarnaast wordt de avond opgeluisterd door het pianospel van Wout Van Waeijenberge. Wout is student aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en brengt de partita nr.1 in B-dur (BWV 825) van J.S. Bach.    Na de voorstelling is er mogelijkheid tot aankoop en signeren van het boek.   Inschrijven gewenst via onthaal CC Scharpoord T 050 630 430 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.