Home > Donderdag ‘Leven en Dood, anders’ op verlicht parcours in Assebroek

Donderdag ‘Leven en Dood, anders’ op verlicht parcours in Assebroek

Geschreven op 30 oktober 2018 om 11:07 door Mario De Wilde

Op 1 november – Allerheiligen – vindt tussen 18 en 20 uur op de begraafplaats Ver-Assebroek ‘Leven en Dood, anders’ plaats. Langs een stemmig verlicht parcours over de kerkhofpaden kun je op meerdere plaatsen halt houden om stil te staan bij afscheid en rouwen. Er zijn teksten om te lezen of te beluisteren, koren brengen passende liederen, de namen van overledenen krijgen een plaats,… Wat doet afscheid nemen met ons en hoe doen we dat? Welke gebaren of woorden hebben we daarvoor? Hoe gaan we om met herinnering? De dagen rond Allerheiligen doen we méér dan een graf poetsen en van bloemen voorzien. Leven en dood ontmoeten elkaar dezer dagen. Wie behalve kijken en luisteren graag zelf iets onder woorden brengt, krijgt daar die avond de gelegenheid voor bij interactieve momenten. Het parcours start links naast de Onze-Lieve-Vrouwekerk Ver-Assebroek, Pastoor Verhaegheplein.
De toegang is gratis. Aan het einde van het parcours wacht een kop warme soep. Bij regenweer wordt een alternatief programma aangeboden.

‘Leven de Dood, anders’ kadert in het 7-delige project ‘Zeven tinten solidariteit – barmhartigheid vandaag’ dat de Pastorale Eenheid Sint-Trudo Assebroek vanaf nu tot mei 2019 maandelijks invult met één van de werken van barmhartigheid, vertaald naar onze tijd.

http://www.sinttrudo.net

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.