Home > Donderdag a.s. staat er een rollatortreffen op het programma in Harelbeke

Donderdag a.s. staat er een rollatortreffen op het programma in Harelbeke

Geschreven op 22 april 2024 om 08:28 door Mario De Wilde

Donderdag a.s. gaat voor de eerste keer een rollatortreffen door in Harelbeke. Initiatiefnemer is Beweging.net Harelbeke in samenwerking met het Zorgbedrijf Harelbeke, Seniorenraad Harelbeke, Familiehulp, I Mens, Wit Gele Kruis, Thuiszorgwinkel Goed, Rollibieb Harelbeke en CM. De organisatoren richten zich vooral naar personen die gebruik maken van een hulpmiddel om te gaan, zoals rollators en mensen met wandelstok, ook rolstoelpatiënten zijn welkom. De activiteit gaat door in CC het Spoor, dat de organisatoren volledig afgehuurd hebben. In de foyer vind je een standenmarkt van meewerkende partners, je vind je vooral hulpmiddelen, aangepaste kledij, info over voetverzorging, stand van de rollibieb met uitleenbare rollators en rolwagens (eveneens een project van Beweging.net, enz.

In de blauwe zaal gaat tweemaal een beweegsessie door en een infomoment met tips en tricks om niet te vallen, hoe help je op een veilige manier mensen uit een wagen halen, waarop moet je letten om niet te vallen. Dit in het kader van de Week van de Valpreventie.

In de grote zaal wordt een behendigheidsparcours opgesteld door de thuiszorgwinkel Goed en kan je hier uitproberen hoe je moet stappen in zand, in grind, hoe je een hindernis moet nemen met een rollator. Daarnaast wordt ook een bar in gericht waar je kan genieten van gratis pannenkoek en koffie. Ergotherapeuten begeleiden het behendigheidsparcours, CM staat in voor de infosessie over valpreventie en het zorgbedrijf voor de beweegsessies. Aan het onthaal wordt de bloeddruk gemeten door verplegend personeel. Voor de mensen van de WZC en flatjes wordt er gratis vervoer voorzien zodat zij ook kunnen deelnemen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.