Home > Don Papa uit de Filipijnen kwam op bezoek bij Djoels in Veurne

Don Papa uit de Filipijnen kwam op bezoek bij Djoels in Veurne

Geschreven op 31 augustus 2020 om 08:32 door Mario De Wilde

Afgelopen weekeinde organiseerde de bekende Filipijnse toprum een exclusieve avond voor enkele genodigden. Alles ging door in het prachtig kader van ’t Kasteel ’t Koetshuys in Veurne, waar ook de populaire cocktailbar Djoels gevestigd is. In de tuin van dit kasteel werden bijzondere cocktails op basis van deze rum bereid en met allerlei exquise hapjes opgediend. Don Papa verwijst naar Papa Isio, een revolutionaire held van de Filipijnen. De rum komt van het eiland Negros en wordt gedistilleerd vanuit het allerbeste suikerriet dat op het eiland beschikbaar is. De rum wordt gerijpt op Amerikaanse eikenhout vaten voor een periode van zeven jaar. Don Papa rum krijgt hierdoor zoete tonen in zijn smaak.

Djoelsbar

Op de gelijkvloerse verdieping van het kasteel bevindt zich cocktailbar Djoels. De comfortabele zetels, subtiele inrichting en warm interieur stralen gezelligheid uit en bieden het ideale kader voor een heerlijke cocktail, digestief of Belgisch bier. De parketvloeren, hoge plafonds, luxueuze gordijnen en schitterende luchters zijn onmisbaar. Na sluitingstijd van de Djoelsbar, is er de mogelijkheid de avond verder te zetten in de KaBarDjoels. Deze cabardouche ingerichte nachtbar is gelegen in de kelder van het kasteel is de perfecte gelegenheid voor een afterdrink.

Trillende smaakpapillen

Een stoere brede fles met de legacy van Papa Isio als tekst. De fles oogt prachtig en de koker waarin hij wordt geleverd deelt mee in de story telling van Don Papa. Een prachtig cadeau als je het zo bekijkt. De geur van Don Papa is veelal karamel. Tonen van vanille en in de diepte van de geur ruik je sinaasappel. De kleur van Don Papa is honingachtig, misschien mooier omschreven als amberkleurig. De smaak komt sterk overeen met de geur van deze rum. Een sterke karamel smaak wisselt af met een zwoele vanille smaak. De klasse proef je enorm. Een zeer ronde soms zelfs boterachtige smaak zet alle smaakpapillen op trillen. De nasmaak kenmerkt zich met frisse tonen van fruit. Met name sinaasappel overheerst. Een prachtig rum die zeker de moeite waard was om te proeven.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.