Home > Dominique Persoone ontwikkelt exclusieve foodpairing paaseitjes voor Zacapa®Rum

Dominique Persoone ontwikkelt exclusieve foodpairing paaseitjes voor Zacapa®Rum

Geschreven op 28 maart 2019 om 17:30 door Mario De Wilde

Zacapa®, de premium Guatemalteekse rum, is gekend om zijn complexe, rijke en intense smaak. Na de succesvolle samenwerking vorig jaar, slaan Zacapa en Dominique Persoone de handen opnieuw in elkaar voor een unieke samenwerking. De keizer van de Belgische chocolade ontwikkelt chocolade paaseitjes die perfect gepaard gaan met Zacapa® Rum. Shock-o-latier Dominique Persoone is de oprichter van The Chocolate Line en creëert pralines voor onder andere The Jane en het Hof van Cleve. Als grote fan van Zacapa® Rum, ontwikkelde hij vorig jaar exclusieve foodpairing pralines met de smaak van de premium rum.

Bean-to-bar chocolade

Deze keer creëert hij, in samenwerking met Zacapa® Rum, luxueuze paaseitjes die perfect gepaard gaan met de smaaktonen van de Guatemalteekse rum. De paaseitjes zijn omhuld in een jasje van bean-to-bar chocolade, waarbij de cacaobonen uit Guatemala eerst geroosterd worden. De chocolade heeft een cacaopercentage van 72% en bevat een lichtbittere toets. Naast deze bitterheid zorgt de vulling voor exotische, frisse en zure smaken. “De verfijnde aroma’s van een glas Zacapa® Rum brengen me onmiddellijk terug naar de prachtige jungle van Guatemala, waar het tropisch fruit langzaam gegaard wordt door de warmte van de zonnestralen. Altijd spannend om het perfecte evenwicht te vinden tussen de fantastische zuren van de homemade bean-to-bar originechocolade uit Guatemala en het verfijnd aroma van Zacapa® Rum. Life is too short, enjoy the good things in life.” vertelt Dominique Persoone

Na zijn koksopleiding in hotelschool Ter Groene Poorte groeide Persoone’s passie voor chocolade. Hij opende samen met zijn vrouw The Chocolate Line in Brugge. Ondertussen zijn ze ook trotse eigenaars van een vestiging in Antwerpen op de Meir. The Chocolate Line is opgenomen in de culinaire gids van Michelin. De Brugse topchocolatier staat bekend om zijn gewaagde chocoladecreaties. Pralines die geparfumeerd zijn met vers citroengras, chili of gefrituurde ui bevatten – je kan het zo gek niet bedenken. Persoone is het brein achter de chocolade lipstick en chocolate shooter. Dit laatste is een kleine snuifmachine waarmee je een cacao-kruidenmix letterlijk kan opsnuiven. Het gadget werd voor het eerst geïntroduceerd op het verjaardagsfeestje van Ron Wood, de gitarist van de Rolling Stones.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.