Home > Dive + vzw, Dukes on Wheels vzw en WIK uit Oostende ontvangen elk € 8.333 subsidies

Dive + vzw, Dukes on Wheels vzw en WIK uit Oostende ontvangen elk € 8.333 subsidies

Geschreven op 6 juni 2024 om 09:11 door Mario De Wilde

Drie Oostendse sportclubs dienden een subsidieaanvraag in die voldeed aan de voorwaarden. De verenigingen Dive + vzw, Dukes on Wheels vzw en WIK Oostende ontvangen elk 8.333 euro voor de aankoop van aangepast sportmateriaal voor personen met een beperking. Oostende hecht veel belang aan G-sport (sport voor mensen met een beperking). In het beleidsplan van de stad werd daarom een actie opgenomen om sportclubs te stimuleren en te ondersteunen bij de aankoop van aangepast sportmateriaal en om sportinfrastructuur ook aan te passen aan de noden van G-sporters.

Drie Oostendse verenigingen dienden een aanvraag in die voldeed aan de voorwaarden. Dive + vzw en Dukes on Wheels vzw hebben al een bestaande werking voor personen met een fysieke beperking. De Koninklijke gym- en dansclub Willen Is Kunnen vzw heeft plannen om een G-werking op te starten met behulp van de subsidie. Elke vereniging ontving vandaag een subsidie van 8.333,33 euro voor de aankoop van aangepast sportmateriaal voor personen met een fysieke beperking.

Over de verenigingen:

DIVE + is een duikschool in Oostende voor duikers met een beperking. De vereniging bestaat al meer dan 25 jaar en wil de duiksport toegankelijk maken voor iedereen met een fysieke beperking.

WIK Oostende biedt een brede waaier aan gymnastiek- en dansactiviteiten voor alle leeftijden. Ze hebben een G-Gym opgestart voor jongeren van 6 tot en met 18 jaar en bieden gymnastiek aan in kleine groepjes in een veilige omgeving.

Dukes on Wheels biedt rolstoelbasket aan voor jong en oud met een fysieke beperking. Je kan in de club zowel recreatief als in competitieverband rolstoelbasket spelen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.