Home > Dit zijn de winnaars van The Student Pitch 2024 tijdens Filmfestival Oostende

Dit zijn de winnaars van The Student Pitch 2024 tijdens Filmfestival Oostende

Geschreven op 29 januari 2024 om 14:01 door Mario De Wilde
Winnaars The Student Pitch

Om jong talent een financieel duwtje in de rug te geven organiseren FFO en Sabam The Student Pitch, een competitie voor laatstejaarsstudenten van Belgische filmscholen die aan een afstudeerfilm werken. Op zaterdag gingen tien projecten naar huis met een fikse productiepremie van Sabam. Naast de productiepremie van Sabam viel nog meer ondersteuning van Camalot BelgiumTitles en Flow Postproduction te verdelen onder de meest beloftevolle projecten.  Op zondag mochten de 10 overblijvers hun project voor een genodigd publiek pitchen onder leiding van presentator Vincenzo De Jonghe.

The Student Pitch

Dit jaar bestond de jury uit Wim Vanseveren, Inès Eshun, Christina Vandekerckhove, Laura Vandewynckel en Marleen Francois. Ze waren allemaal vol lof over de deelnemers en het traject dat ze hebben afgelegd.

De tien geselecteerde pitchers waren Abigail Flores, Azra Sterckx, Céline Schauvliege, Dimana Markovska, Liza De Maeyer, Lore Loyens, Marie-Hélène Van Thuyne, Noah Berhitu, Rune Callewaert en Esli Balatova. Zij ontvingen dankzij Sabam elk een productiepremie van € 500.

De projecten die uiteindelijk extra steun kregen en zichzelf tot winnaars van The Student Pitch 2024 mogen kronen, zijn:

  • Céline Schauvliege – Winnaar The Student Pitch 2024
    • Postproductiepakket Flow
  • Lore Loyens, Liza Demaeyer en Azra Sterckx
    • € 4.000 av-materiaal van Camalot
  • Céline Schauvliege, Noah Berhitu, ⁠Marie-Hélène Van Thuyne en ⁠Esli Balatova

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.