Home > Dit zijn de winnaars van het Guinness World Record-boek

Dit zijn de winnaars van het Guinness World Record-boek

Geschreven op 28 september 2020 om 13:23 door Mario De Wilde

Dé jaarlijkse sensatie voor jong en oud is vanaf vandaag weer beschikbaar: Guinness World Records 2021 bevat weer duizenden verbazingwekkende records. Maak in deze spiksplinternieuwe Nederlandse editie kennis met de meest verbluffende en illustere recordhouders en ontdek hoe zij de top bereikten. De compleet nieuwe editie 2021 bevat duizenden verbluffende records en barst uit zijn voegen van de sublieme foto’s.
‘Ontdek het heelal’ staat centraal in deze editie. De vormgeving ondersteunt het thema met kaarten, loupes en een spectaculaire augmented reality; er valt ongelooflijk veel te ontdekken. Daarnaast besteedt het boek uitgebreid aandacht aan gaming en videogames. Het allerbeste cadeauboek voor het hele gezin. Succes verzekerd

En er staan natuurlijk ook Belgische recordhouders in en voorwaar een West-Vlaams record want in Middelkerke hebben het grootste aantal mensen een zandsculptuur gemaakt. En waar zijn Belgen nog goed in? In wielrennen uiteraard, dus ook aar zijn er nieuwe Belgische recordhouders. Er staan in dit fantastisch boek nog duizenden records die voor de corona-uitbraak gevestigd werden en die nu al een beetje vreemd kunnen lijken, omdat er massa’s mensen mee gemoeid zijn. Dat kan je zien bij de recordpoging in Middelkerke waar op 23 augustus 2019 het grootste aantal zandsculpteurs bijeen kwamen tijdens Sculpture Westende. De deelnemers kregen allemaal een stukje strand toegewezen om daar simultaan een zandsculptuur te maken van een schildpad. Daarmee wou men de aandacht vestigen op de bescherming van het strand en het leven in de oceanen. Uiteindelijk keurde de jury van Guinness welgeteld 396 sculpturen goed. Acht zandschildpadjes leken niet echt op een schildpad en werden gediskwalificeerd maar het wereldrecord van Taiwan, at gevestigd werd met 287 zandsculpturen van dolfijnen, werd die avond mooi verpulverd.

Er is nog een Belgisch record opgenomen. Als eerbetoon aan de lange maritieme geschiedenis van Antwerpen, wilde Boek.be, de Vlaamse uitgeversorganisatie achter de Boekenbeurs, vorig jaar de grootste uitstalling van origami-vissen realiseren. Aan de bezoekers van de Boekenbeurs werd gevraagd om een papieren visje te vouwen aan de hand van instructies. De visjes werden op een muur bevestigd en uiteindelijk waren het er 10.879, goed voor een record. Ook dat verdiende een plaatsje in de nieuwe uitgave.

En er is nog heel meer leuks. Zoals Joseph Grisamore, die een hanenkam heeft van 108,2 cm. En van Marco George, die een snelheid behaalde van 122,59 km/u terwijl hij ondersteboven op een motor balanceerde. Of Remco Evenepoel die de jongste winnaar in de UCI World Tour werd en het eerste sculptuur op de maan.

Winnaars

Ruim 320 reacties en mails met daarop tientallen en tientallen tips/suggesties om een eigen wereldrecord te breken. Deze tien wonnen uiteindelijk een exemplaar van de nieuwe editie:

Vettenburg Eric, De Haan
Xavier Van Neste, Lendelede
Mauro De Block, Roksem
Liesbeth Impens, Oostduinkerke
Gregory Wittoeck, Knokke-Heist
Familie Muylle, Brugge
Lothar Deuringer, Ieper
Helene Compernolle, Izegem
Debusschere Victor, Blankenberge
Reinhilde Vispoel, Kortrijk

De stevige boeken van zo’n 260 bladzijden en een 1/2 kg gewicht dienen afgehaald te worden in het Brugse of kunnen voor 5 euro als pakket verstuurd worden. De winnaars krijgen een mail waarin alle gegevens vermeld staan.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.