Home > Dit zijn de winnaars van de 60ste editie Brugse sportprijzen

Dit zijn de winnaars van de 60ste editie Brugse sportprijzen

Geschreven op 22 april 2023 om 07:01 door Mario De Wilde

Eergisteren vond de 60ste editie van de De Brugse Sportprijzen plaats. Dit vroeg dan ook om een feestelijk tintje en daarom werd als thema ‘diamant’ gekozen. Diamant is Oudgrieks voor ‘onverslaanbaar’ en dat zijn de sporters die de Brugse sportprijzen krijgen ook één voor één. Maar topsporters weten dat diamanten ook ruw kunnen zijn en moeten gepolijst worden. De sporters die in de prijzen vielen werken achter de schermen hard aan hun carrière. Topsport vergt talent, maar ook en vooral inzet, motivatie, discipline, doorzettingsvermogen en tomeloze ambitie.

Schepen voor sport Franky Demon: “De allereerste Trofee van Sportverdienste werd in 1961 toegekend. Vandaag is het Brugse sportveld nog even veelzijdig en divers als toen. Onze stad is met twee voetbalploegen in eerste nationale de voetbalstad bij uitstek, maar met de afgelopen start van de Ronde, de Classic Brugge-De Panne, de Elfstedenronde … ook een internationale wielerstad. En, daar houdt het niet mee op. In juli mogen we, dankzij de inspanningen van Olympic Brugge, heel uitzonderlijk het BK Atletiek in onze stad verwelkomen.”

De trofeeën van dit jaar werden ook aan sporters uit diverse sporten toegekend. Hierbij een overzicht:

• Jeugdtrofee meisjes
Fien Vandewal (29/06/2005), Koninklijke Brugse Zwemkring
Fien is Belgisch kampioen junioren solo, artistiek zwemmen met technisch werk en vrij werk.
Ze nam ook deel aan de Europese jeugdkampioenschappen in Rome voor zowel solo als met het Belgische team.
• Jeugdtrofee jongens
Fré Van Damme (14/07/2005), Shorttrackclub Kristallijn Gent
Fré werd onder andere Belgisch Kampioen Shorttrack 2022 1500m U18 Heren
en Belgisch Kampioen Shorttrack 2022 Relay 3000m Junioren Heren met Larsen Casubolo, Enzo Proost en Warre Van Damme
• Sportvrouw
Delphine Dumoulin (08/01/1985), loopster
Belgisch kampioen alle categorieën 100 kilometer. Delphine legde de 100km af in 9u45’14”
• Sportman
Tristan Vandenbussche (06/02/2001), Brugse trimm- en roeiclub
Belgisch kampioen bij MU23 in skiff, Europees kampioen bij de Mu23 in dubbel met Aaron Andries (gent) in Hazewinkel en wereldkampioen bij de MU23 in dubbel met Aaron Andries (gent ) in Varese
• Sportploeg
Club Brugge
Landskampioen Voetbal seizoen 2021-2022. Club Brugge behaalde hiermee zijn 18e landstitel en verwezenlijkte hiermee, net zoals in 1976-1977-1978, een historische drie landstitels op een rij.

Daarnaast werd ook de trofee voor Brugse sportverdienste uitgereikt. Hiervoor waren 3 genomineerden:
1. Katrien Delaender
Zwemster, behaalde tientallen nationale en internationale titels
2. Bepijlers van de Brugse Metten Wandelclub
De Brugse Metten Wandelclub bestaat 20 jaar en organiseert jaarlijks minstens 4 wandeltochten met telkens 5 afstanden. De bepijlers zetten zich telkens in weer en wind in om de wandeltochten te bepijlen.
3. Roger De Waele
Als veelsporter was Roger niet enkel keurturner, zwemmer, militair 5-kamper maar ook basketter, volleyballer, duiker, loper, … Hij heeft internationale competities op zijn palmares.
Omwille van zijn jarenlange sportiviteit en inzet bij verschillende sportclubs werd De trofee voor Brugse sportverdienste overhandigd aan Roger De Waele (15/06/1963). Sport is al jaren de rode draad in zijn leven.

“Elke sporter heeft hard gewerkt om te bereiken waar ze nu staan. Ik ben dan ook bijzonder trots dat Brugge zoveel sportief talent in huis heeft. We hebben Belgische, Europese en Wereldkampioenen! Maar ik ben vooral blij dat sport leeft in Brugge en dat er zoveel verenigingen zijn die mensen aanzetten om te bewegen. De winnaars van deze trofeeën zijn zeker en vast een voorbeeld om gemotiveerd te blijven en verder te blijven sporten”, besluit Demon.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.