Home > Dit zijn de winnaars van ‘Carnaval fotogeniek 2023’ van Blankenberge

Dit zijn de winnaars van ‘Carnaval fotogeniek 2023’ van Blankenberge

Geschreven op 24 april 2023 om 10:41 door Mario De Wilde

Gisteren werden de winnaars van de fotowedstrijd Carnaval Fotogeniek 2023 bekendgemaakt in het stadhuis van Blankenberge. In deze fotowedstrijd werden amateur- en beroepsfotografen uitgedaagd om hét beeld van carnaval 2023 vast te leggen. In het totaal hebben er 22 fotografen deelgenomen. Samen zonden ze 49 foto’s in.

De 25 beste inzendingen, geselecteerd door de werkgroep Immaterieel Cultureel Erfgoed het Blankenbergse Carnaval, kregen een plaatsje in de expo Carnaval Fotogeniek 2023 in de benedenhal van het stadhuis. Bezoekers van de expo konden er ook stemmen op hun favoriete foto, de Publieksprijs.

De drie winnaars die de werkgroep had geselecteerd én de winnaar van de Publieksprijs werden traditiegetrouw op Erfgoeddag (zondag 23 april) bekendgemaakt.

Marion Van Maris mag zich de trotse winnares van Carnaval Fotogeniek 2023 noemen. An Van Heule en Peter Ryngaert sleepten respectievelijk de tweede en derde prijs in de wacht. Ook Kathleen Vermote viel in de prijzen, zij won de felbegeerde Publieksprijs. Alle winnaars ontvingen van het stadsbestuur een geldprijs.

Schepen van Cultuur en Erfgoed, Kathy Kamoen: “Proficiat aan alle winnaars. Ook dank aan de fotografen voor hun inzendingen, aan de mensen die gestemd hebben en aan de juryleden. Nadat carnaval twee opeenvolgende jaren geannuleerd werd, zijn we verheugd opnieuw te kunnen terugblikken op een volwaardige en geslaagde editie van onze fotowedstrijd.”

Carnaval Fotogeniek is een organisatie van de werkgroep Immaterieel Cultureel Erfgoed het Blankenbergse Carnaval i.s.m. het lokaal bestuur en de vrijwilligers van het Stadsarchief-De Benne. De wedstrijd is één van de borgingsacties om carnaval als immaterieel cultureel erfgoed vanuit een andere invalshoek te benaderen en om er een zo breed mogelijk publiek bij te betrekken.

Alle inzendingen zijn binnenkort permanent te zien in de Beeldbank van de Erfgoedcel Kusterfgoed.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.