Home > Dit zijn de voetbalvelden van Beernem. Raadslid Vanneste trekt aan alarmbel

Dit zijn de voetbalvelden van Beernem. Raadslid Vanneste trekt aan alarmbel

Geschreven op 13 oktober 2020 om 11:26 door Mario De Wilde

Op de gemeenteraad van 17 september 2020 toonde Lode Vanneste zich opnieuw bezorgd over de slechte staat van de Beernemse voetbalvelden. Door de coronacrisis werden de velden tussen maart en juli niet bespeeld dus er nochtans was uitzonderlijk veel tijd om de velden speelklaar te maken. Dat blijkt niet het geval. Heel jammer voor de vele Beernemse voetballers.  Al in juli 2019 wees ik op de alarmerende situatie,” aldus raadslid Vanneste.

Dat de voetbalvelden er in de gemeente Beernem slecht bij liggen, is geen nieuw gegeven. De terreinen van VVC Beernem op sportpark Drogenbrood bleken vorig seizoen zelfs onbespeelbaar.  Gemeenteraadslid Lode Vanneste kaartte in juli 2019 de situatie aan op de gemeenteraad en vroeg toen aan het schepencollege om de nodige actie te ondernemen en een hitteplan op te stellen. Vanneste: “Het duurde meer dan negen maanden maar uiteindelijk  kregen Sint-Joris Sportief en VVC Beernem op de gemeenteraad van 23 april 2020 een investeringstoelage van respectievelijk 20 000 euro en 50 000 euro voor de aankoop en installatie van een beregeningsinstallatie.  Deze toelage zou aan de verenigingen uitbetaald worden op basis van de ingediende facturen. Op diezelfde gemeenteraad pakte schepen van Sport Waerniers bovendien uit met een ambitieus optimalisatieplan met de focus op zeven verschillende elementen”.

Optimalisatieplan blijkt lege doos

“Vijf maanden later blijkt het optimalisatieplan wel erg weinig om het lijf te hebben”, stelt Lode Vanneste. “Terwijl schepen Waerniers op 23 april met  veel bombarie een ambitieus plan aankondigde, blijkt uit het verslag van het schepencollege van 10 april dat in werkelijkheid wordt bespaard op het budget voor de onderhoud van de voetbalterreinen. Zo zou er bijvoorbeeld slechts één van de negen voetbalterreinen geprikt en bezand worden”.

Voetballers zijn slachtoffer

Ook de twee aangekondigde beregeningsinstallaties zijn er nog altijd niet. VVC Beernem en Sint-Joris Sportief kregen hiervoor in april een investeringstoelage en moeten alles zelf aankopen en de nodige vergunningen voorzien. Volgens Vanneste  is het niet evident om dergelijke dossiers zomaar in de handen van bestuursleden van een voetbalvereniging te schuiven. “Het gaat om vrijwilligers die dikwijls ook een drukke dagtaak hebben.  Het is maar de vraag of de voorziene toelages van 20 000 euro en 50 000 euro wel zullen volstaan voor de beide verenigingen. Door de coronacrisis hebben ze  het al heel moeilijk  om financieel  alle eindjes aan mekaar te knopen”.  Op de gemeenteraad vroeg Lode Vanneste daarom wat er zal  gebeuren als de beregeningsinstallaties meer zullen kosten dan de voorziene toelages. De schepen weigerde echter te antwoorden. “Jammer voor de vele voetballers in onze gemeente”, stelt Lode Vanneste.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.