Home > Dit zijn de sportlaureaten 2019 van Veurne

Dit zijn de sportlaureaten 2019 van Veurne

Geschreven op 3 februari 2020 om 16:55 door Mario De Wilde

De sportraad reikte afgelopen weekend de prijzen voor de sportlaureaten 2019 uit. Veurne kende vorig jaar een bijzonder succesvol sportjaar! Dat bleek tijdens de uitreiking van sporttrofeeën. Bij de genomineerden staat het palmares gevuld met provinciale en nationale titels. Een werkgroep van de Veurnse sportraad had de aartsmoeilijke taak om uit het mooie lijstje van kandidaat-winnaars één winnaar per categorie te kiezen. Vrijdagavond werden de sportlaureaten van 2019 bekend gemaakt.

-Sportvrouw: Marijke Decaesteker (atletiek). Marijke behaalde een bronzen medaille in het Belgisch kampioenschap op de 200 meter bij de Masters 45+. Opmerkelijk is dat ze deze prestatie kon neerzetten na een harde revalidatie. Marijke blesseerde zich aan beide achillespezen, maar kon terugvechten.

-Sportbelofte meisjes: Noor Torrelle (tennis). Noor won in 2019 acht enkeltornooien en behaalde ook enkele finaleplaatsen. Bovendien werd ze ook vice-kampioen van Vlaanderen bij de U15.

-Sportbelofte jongens: Thibaut Platteeuw. Basketter Thibaut (16 jaar) speelt bij de U21 van BC Oostende en ook in de tweede nationale bij DUVA Gistel. Met Oostende werd hij kampioen van België en Vlaanderen en won hij ook de Vlaamse en provinciale Beker. Thibaut maakt ook deel uit van de nationale ploeg bij de U18.

-Genomineerd: Yander Ingouf (atletiek)

-Sportman: Gertjan Dieryck (atletiek). Gertjan pakte in 2019 enkele titels. Zo werd hij provinciaal kampioen verspringen, hinkstapspringen en polstokspringen en mocht hij de Vlaamse titel in de tienkamp op zijn naam schrijven.

-Genomineerd: Basile Duyck (reddend zwemmen) en Robin Alderweireld (veldrijden)

-Sportclub: Interclub Tennis meisjes U15. Deze ploeg met onder andere Noor Torelle haalde de finale van West-Vlaanderen, maar verloor die nipt met 2-1.

-Genomineerd: ZVC Interieurcenter

-G-sport: G-sportploeg Netbal

Pascal Sticker, schepen van Sport: “Wij zijn trots op de sportieve prestaties van onze Veurnaars. Als stad blijven we dan ook volop investeren in sport, sportgebeurtenissen en sportaccommodatie.”