Home > Dit zijn de mooiste kerstmarkten in West Vlaanderen in 2022

Dit zijn de mooiste kerstmarkten in West Vlaanderen in 2022

Geschreven op 30 november 2022 om 08:46 door Mario De Wilde

De steden en gemeentes in West Vlaanderen zijn druk bezig met het organiseren van de kerstmarkten van deze winter. Kerstmarkten zijn de ideale plaatsen om inspiratie op te doen voor uw kerstinkopen. Er is niets beter om in de kerstsfeer te komen dan een markt. Het is dan ook goed nieuws dat er dit jaar diverse markten te bezoeken zijn.

De KerstHAPpening in Oostende
Op deze kerstmarkt vindt u allerlei winkels van creatieve verkopers. Denk hierbij aan kaarten, sieraden, houtwerk en haak-, naai- en breiwerk. U kunt er uiteraard ook genieten van een hapje en een drankje. Voor de kinderen is er een speciale kidscorner. Terwijl de kleintjes uren spelen hebben de ouders tijd voor zichzelf. Zelfs als u alleen bent kunt u op uw telefoon van alles doen om u te vermaken. Denk bijvoorbeeld online kerstinkopen doen of even ontspannen met een spelletje poker op betFIRST. Er is natuurlijk ook van alles te bestellen om iets te eten of te drinken. Bovendien gaat de opbrengst van de KerstHAPpening integraal naar de Kom Op Tegen Kanker stichting. U kunt de kerstHAPpening bezoeken op vrijdag 16 december van 15:00 tot 21:00.

Het Winter in het Park Festijn in Oostende
Deze kerstmarkt bestaat uit maar liefst 50 verschillende kerstchalets. Hier kunt u allerlei producten kopen als kerstdecoraties, delicatessen en winterse mode. Het is tevens mogelijk om een ritje te maken in de kindermolen of op de paardencarrousel. De kinderen zullen ook graag kerstballen vissen bij het kerstballen chalet terwijl de ouders genieten van een drankje bij de winterbar. Vergeet ook niet te schaatsen op de vijver. Daarnaast kunt u diverse live-acts bekijken. Zelfs als u niet van kerstmarkten houdt is het park een must-see. Het wordt namelijk verlicht met meer dan 170.000 lichtjes. Het is ook versiert met maar liefst 200 kerstbomen. Winter in het Park is te bezoeken van 2 december 2022 tot en met 8 januari 2023 in het Leopoldpark.

De Eindejaarsshoppingsmarkt in Ledegem
Dit is een ontmoetingsplaats voor de diverse Ledegemse verenigingen. Er is ruimte voor marktkramers en eet- en drinkgelegenheden. U kunt de Eindejaarsshoppingsmarkt bezoeken op maandag 26 december van 16:00 tot 23:30.

De Wintergloed kerstmarkt in Brugge
Brugge is een van de meest historische steden van België. De kerstmarkt Wintergloed, gelegen in het knusse centrum, is de plek om van een gezellige kerstsfeer te genieten. Tussen de middeleeuwse gebouwen wordt u verwelkomd door duizenden lampjes en de geur van warme glühwein. Wat de kerstmarkt in Brugge extra speciaal maakt is de verlichte schaatsbaan. U vindt de kerstkraampjes op de Markt, ‘t Zand en het Simon Stevinplein. De Wintergloed kerstmarkt in Brugge is te bezoeken van 25 november 2022 tot en met 8 januari 2023.

De kerstmarkt Oedelem in Beernem
Tijdens dit feestelijke evenement worden er diverse optredens gegevens. Voor de kinderen zijn er straatanimaties en een kinderkerstdorp. U kunt mee jubelen met hemelse kerstconcerten. U kunt artisanale producten en lekkernijen kopen in de kerstkraampjes. Voor de warmte worden er verschillende vuurtjes opgestookt. De straten zijn uiteraard gezellig versierd. De kerstmarkt Oedelem is te bezoeken op 10 december. De feestelijke opening is om 17:00 uur.

De kerstmarkt in Kortrijk
Ook in Kortrijk worden dit jaar rond de feestdagen winterse activiteiten voor het publiek georganiseerd. Het gezellige centrum van Kortrijk wordt omgetoverd in een waar winter wonderland. U kunt indrukwekkende kerstversiering bewonderen en een rondje schaatsen op de schaatsbaan. Kortom, er is genoeg te doen om de kerststemming te komen. De kerstmarkt in Kortrijk is te bezoeken van 8 december 2022 tot en met 8 januari 2023.

2 reacties

Dirk
Geschreven op 2022-12-10 16:24:41
In Oostkamp hebben ze het kerstspel "zoek de kerstmarkt.." Vanuit de gemeente een zeer trieste bedoening. 1e prijs voor sfeerloze gemeente. Gans Oostkamp spreekt er over, maar er zijn alweer geen centen, wel voor projecten waarbij de burgemeester in de gazet kan staan.
roland bailleul
Geschreven op 2022-12-08 21:05:27
Wij bezoeken jaarlijks de kerstmarkt in Oostende, Het is er heerlijk vertoeven in het Maria Hendrika park. Dikke pluim voor de inrichters en iedereen die de handen uit de mouwen steekt . Tot binnenkort , Doe zo verder, Vriendelijke groet, Roland.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.