Home > Dit zijn de gelukkige winnaars van de ’t Is olifantastisch-zoekwedstrijd van Vogel Vincent uit Lombardsijde

Dit zijn de gelukkige winnaars van de ’t Is olifantastisch-zoekwedstrijd van Vogel Vincent uit Lombardsijde

Geschreven op 21 januari 2023 om 20:55 door Mario De Wilde

De voorbije maanden konden honderden fans van de koekoeksvogel Vincent dagelijks raden waar de gekkerd zich ergens verstopt had. Met flink wat succes en steeds meer enthousiaste fans en volgers. Vandaag was er de uitslag van de zoekwedstrijd en mochten de winnaars live komen kennismaken met de goochelaar en zijn vogel zich in het ‘dagelijks leven’ schuilhouden. Meteen kregen ze ook hun prijs voor moed en volharding ontvangen. Dit zijn alvast de winnaars;

-eerste plaats, gouden medaille is voor Bart Lippens uit Middelkerke met 181 Vincent zoekpunten.
-tweede plaats , zilveren medaille is voor Chris Toon uit Lombardsijde met 47 Vincent zoekpunten.
-derde plaats bronzen medaille is voor Filip Claeys uit Leffinge met 46 Vincent zoekpunten.

Jaren geleden zat Luc Vanhee met iets in zijn hoofd dat hij wilde voorstellen maar iets dat nog niet zo is of op een andere wijze of manier werd vertoond. Vooral geen imitatie, kopie of blauwdruk van een al bestaand genre of artiest. Vandaar dat hij zowat vier jaar geleden een goochelaar en een buikspreker in de blender stopte en zo kwam er de mix van een buiksprekende goochelaar. Het mosterd zaadje of het idee is eigenlijk ontstaan met filmpjes te bekijken op YouTube en plots ja, hoor: dat was het, een Engelse komiek uit de jaren 70/80. Lees: Rob Hull en Emu of Emoe (Emu is een stoute struisvogel).

Hoe de goochelvogel bij zijn schepper Luc Vanhee is terecht gekomen is, vertelt hij tijdens zijn shows.
(Den Vincent is een uitzonderlijke koekoeksvogel met verborgen talenten). ’t Is Olifantastisch is ontstaan door zijn verzameling olifanten (nu +- 3000 stuks). Tijdens de voorstelling heeft hij naar eigen zeggen veel fantasie nodig en zo is in feite ook de artiestennaam ontstaan (olifant en fantasie en op ‘zen westvlooms’ zeggen we ’t is Olifantastisch).

Beiden hebben deelgenomen aan Belgiums Got Talent 2019 en in april 2020, ze waren  te zien in Iedereen Beroemd ( TV1 ) met de chocoladetaart. Ook in het buitenland waren beiden al op de buis present ( RTL4 ) in oktober 2022 in het programma ‘Holland’s Got Talent’. Intussen heeft de Vincent zich met zijn baasje ook al aangesloten bij de goochelclub in Waardamme (Magisch Verbond) waar iedereen maandelijks bijeenkomt om de allernieuwste trucjes aan elkaar voor stellen. Luc Vanhee: “Wat leuk om mijn gemeente Middelkerke bijna elke dag op de kaart te zetten met de zoekwedstrijd ‘rarara waar zit goochelaar Vincent nu weer’? Nu al drie jaar elke dag moeten de fans zoeken waar hij verstopt zit en zo elke dag een Vincent puntje te winnen op onze Facebook pagina T is olifantastisch. Nog dit, beiden worden al bijna een jaar ingehuurd om regelmatig ‘Oscar Popcorner’, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams dialect in Het Nieuws van West-Vlaanderen te presenteren.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.