Home > Dit zijn de finalisten verkiezing KMO van het Jaar UNIZO West-Vlaanderen

Dit zijn de finalisten verkiezing KMO van het Jaar UNIZO West-Vlaanderen

Geschreven op 15 september 2022 om 09:05 door Mario De Wilde

Na een lange zitting van de jury in Brugge zijn de finalisten voor de prestigieuze wedstrijd ‘KMO van het Jaar’ bekend. Deprez, ACD en Umbrosa zijn de drie gelukkigen. Jaarlijks verkiest UNIZO West-Vlaanderen de KMO van het Jaar. Dit jaar wordt de prijs uitgereikt op 13 oktober in de stadsschouwburg in Kortrijk tijdens een sterk inhoudelijk én niet te missen netwerkevent. Een deskundige jury beslist de komende weken na enkele bedrijfsbezoeken wie van de drie finalisten aan het langste eind trekt.

De drie finalisten zijn bepaald door de jury op basis van ingediende dossiers. “Er was ook dit jaar heel wat enthousiasme om deel te nemen aan de wedstrijd, dus het was geen makkelijke klus om al een selectie van 3 te maken”, zegt Vincent Kint, gedelegeerd bestuurder van UNIZO West-Vlaanderen. “Het zal ongetwijfeld nog een moeilijkere opdracht zijn om een winnaar te kiezen.”

KMO van het Jaar
De inschrijvingen voor KMO van het Jaar liepen sinds juni. “Dossiers kwamen mondjesmaat binnen en al snel was het duidelijk dat de jury geen makkelijke opdracht te wachten stond.” Hieronder maak je kennis met de verschillende finalisten.

Umbrosa is gevestigd in Roeselare. ‘Unique Shade Design’, er is geen betere manier om te omschrijven waar Umbrosa voor staat. Umbrosa biedt stijlvolle en duurzame schaduwoplossingen voor de residentiële en de projectmarkt. Alle producten worden in België ontwikkeld en geproduceerd. Het gamma bestaat uit zeven parasolcollecties, een collectie schaduwzeilen en vier parasolvoeten. Naast verschillende projecten in heel wat landen, bereikten ze in april 2022 een nieuwe mijlpaal. Umbrosa verkoopt nu ook rechtstreeks in de VS! Wat een groot potentieel betekent.

ACD is ook een bedrijf dat gevestigd is in Roeselare. Al meer dan 30 jaar is ACD® de referentie in Benelux en Frankrijk in het produceren en commercialiseren van hobbyserres, tuinkamers, carports, terras- en tuinoverkappingen. Het bedrijf heeft meer dan 800 professionele verkooppunten. Dit zorgt ervoor dat ACD® een internationale speler is, die continuïteit, flexibiliteit en lokale aanwezigheid, garandeert aan de eindklant. Een prominente aanwezigheid in België, Frankrijk, Nederland en Luxemburg zorgt voor een goede basis voor de verkoop naar exportlanden in Europa, maar ook over de hele wereld. Niet alleen de aanwezigheid van verkooppunten zorgt voor een adequate en kwalitatieve lokale ondersteuning, ook de regionale gecertificeerde monteurs. Deze vakbekwame monteurs monteren de ACD® producten met de grootste zorg en hebben daarbij oog voor detail en afwerking.

Deprez ligt in Kortemark. Het is een machinebouwer voor verschillende sectoren/activiteiten. Zo bouwen ze bijvoorbeeld machines voor de voeding. Denk maar aan volautomatische installaties voor de ontvangst, reiniging en opslag met hoge capaciteit voor aardappelen, wortelen, … Ook voor recyclage bouwt Deprez installaties. Bulk handling en interne logistiek zijn geen onbekende zaken voor hen. Van installaties die kunnen lossen en laden tot en met de opslag van droge bulkgoederen, tot een automatisch magazijn specifiek gericht op de KMO.

Op 13 oktober 2022 wordt de winnaar gekozen tijdens de verkiezingsshow in de stadsschouwburg van Kortrijk. Meer info over die avond is te vinden op kmogala.be!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.