Home > Dit weekeinde heropening Batterij Aachen in provinciedomein Raversyde (Oostende)

Dit weekeinde heropening Batterij Aachen in provinciedomein Raversyde (Oostende)

Geschreven op 15 maart 2019 om 13:03 door Mario De Wilde

Morgen zaterdag 16 en zondag 17 maart zijn er tal van activiteiten voor het ruime publiek naar aanleiding van de heropening van het vernieuwde WOI-bunkercomplex Batterij Aachen in provinciedomein Raversyde in Oostende. De batterij bestaat onder andere uit 4 geschutstellingen, observatiebunkers, munitiebunkers en een bomvrije schuilplaats. Het geheel werd grondig gerestaureerd en kreeg een volledig nieuwe museale inrichting. Er werd ook een nieuw rolstoeltoegankelijk pad aangelegd met de steun van Toerisme Vlaanderen.

Programma heropeningsweekend
Aan de hand van beeld, animaties en een 3D-reconstructie komen bezoekers meer te weten over de site. Tussen 10.30 uur en 18 uur zullen gidsen op verschillende plaatsen in het domein uitleg geven over onder andere de kustverdediging, het leven op de kustbatterij en de oorlog op zee. In ANNO 1465, het middeleeuwse vissersdorp in provinciedomein Raversyde, zullen acteurs de middeleeuwse huisjes opnieuw ‘bewonen’. Een bijzondere en leuke manier om het museum en de boeiende geschiedenis van het verdwenen dorp te leren kennen. Het provinciedomein is het hele weekend gratis te bezoeken.

Praktisch – Heropeningsweekend Batterij Aachen

Wanneer: zaterdag 16 en zondag 17 maart, van 10.30 uur tot 18 uur
Waar: Provinciedomein Raversyde, Nieuwpoortsesteenweg 636 in Oostende

Tijdens het heropeningsweekend van Batterij Aachen is het provinciedomein Raversyde gratis toegankelijk voor het ruime publiek.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.