Home > Dit was dag-6 van De Warmste Week in Brugge en hier lees je wat je morgen kan verwachten

Dit was dag-6 van De Warmste Week in Brugge en hier lees je wat je morgen kan verwachten

Geschreven op 23 december 2023 om 21:55 door Mario De Wilde

Zaterdag 23 december 2023: dit was dag-5 van De Warmste Week in Brugge en hier lees je wat je morgen kan verwachten. We bezorgen je elke dag graag een terug- en vooruitblik op enkele opmerkelijke momenten bij de grootste solidariteitsactie van Vlaanderen die zoals iedereen intussen wel weet doorgaat in Brugge. En er gebeurde weer heel veel op het drukke Zand van Brugge. Hier gaan we met een terugblik van een redelijk zonnige dag

De Warmste Week | mediamomenten zaterdag 23 december

· De warmste brandweermannen doorkruisten de brandweerzone van Brugge voor een estafetteloop van maar liefst 120 kilometer. In iedere kazerne konden lopers aansluiten. De brandweerzone organiseerde ook een grote fakkeltocht.

· Drie vriendinnen Liene, Febe en Anne verkochten brownies omdat het thema hen nauw aan het hart ligt.

· Rune (10) heeft op eigen initiatief een schaaktoernooi georganiseerd in Poperinge. Ze zorgde ook voor de prijzen en versnaperingen en kwam haar actie toelichten.

· Joyce (23) werd geadopteerd. Begin september organiseerde ze een babyborrel om de adoptie te vieren en ze schonk het geld aan De Warmste Week.

· Fien Germijns overhandigde een mooie cheque van Switch na hun actie voor De Warmste Week.

· Mario legde met enkele jongeren van de vereniging voor spina bifida en hydrocephalus 4 dagen lang een traject van 80 kilometer af langs de Belgische kustlijn. En dat ook met een rolstoel.

· Saar heeft al meer dan 3 jaar het Complex Regionaal Pijnsyndroom (of kortweg CRPS). Om te genezen heeft ze een duur apparaat nodig en daarvoor organiseerde ze een crowdfunding en koekenbak. Ze haalde een pak meer op dan verwacht en daar mag De Warmste Week van mee genieten.

· Grete en co hebben een singalong georganiseerd en haalden zo een mooi bedrag op.

· Blooshoofd is een educatieve werking rond audio voor radio en podcast en organiseerde met 14 jongeren een marathonradio van 12 uur.

· De 10-jarige Maud heeft mutsen gemaakt en verkocht voor De Warmste Week. Het thema ligt haar nauw aan het hart omdat ze op school gepest werd. Met ‘Goed gemutst’ zette ze een toepasselijke actie op.

· De Kappaertschool in Zwevegem maakte met hun leerlingen een jaarkalender voor De Warmste Week.

· Kleine Liva wordt op zondag 24 december 2 jaar. Net zoals vorig jaar organiseerde haar familie op zaterdag 16 december een avond vol livemuziek en gezelligheid in Maaseik. Ze werd door De Warmste Week verrast met een bijzonder cadeau.

· Ingeborg verkocht thee voor De Warmste Week en bracht Robin een verrassingsbezoek in Het Warmste Huis.

· Miguel en co hebben met hun kinesistenpraktijk een marathon georganiseerd waarbij ze 12 uur aan een stuk gemasseerd hebben.

· Geert en co organiseerden een driedaagse kanotocht van Oudenaarde naar het Minnewaterpark in Brugge met 100 sportievelingen die de koude trotseerden.

· Triple Challenge organiseerde dit jaar weer een ultramarathon waarbij meer dan 115 deelnemers 184 kilometer, verdeeld over 13 etappes, liepen van Hasselt naar ’t Zand in Brugge.

· Ministers Jan Jambon en Hilde Crevits kwamen in naam van de Vlaamse regering een grote cheque overhandigen.

· Savas Seyfi verkocht lahmacun, Turkse pizza, in verschillende scholen tijdens de middagpauze.

· Sandra is mama van twee zonen met mucoviscidose en een zoon met een ernstig meervoudige beperking. Het thema ligt haar dus heel nauw aan het hart, daarom organiseerde ze een karaoke party.

· Aynur deed voor De Warmste Week kinderdromen vlammen. Kinderen uit moeilijke en kwetsbare thuissituaties mochten hun dromen neertekenen. Die wensen en dromen hingen ze vast aan kaarsjes.

· Julie Van den Steen vertelde over haar spiegel-actie voor De Warmste Week.

Groen zamelt met fietsactie 4419 euro in ten voordele van De Warmste Week

Elk kind heeft het recht om kind te zijn en op te groeien zonder zorgen. Het is goed dat een actie als De Warmste Week daar iedereen nog eens aan herinnert. We zijn natuurlijk blij dat we met onze eigen fietsactie 4419 euro kunnen schenken, maar naast een warme actie als die van onze openbare omroep, is er vooral nood aan doortastend beleid dat veel sterker inzet op het welzijn van onze jongeren’, klinkt het bij Jeremie Vaneeckhout, covoorzitter en Vlaamse lijsttrekker in West-Vlaanderen voor Groen die samen met Matti Vandemaele (lijsttrekker Kamer) en Raf Reuse (lijsttrekker Brugge) het ingezamelde bedrag mocht overhandigen.

6 uur lang fietsten de groene lijsttrekkers, samen met andere groenen, op twee fietsen op rollen. Per gefietste kilometer werd zo’n 700 euro ingezameld ten voordele van de Warmste Week. Toevallige passanten konden de groenen ook aflossen en zo mee een aantal kilometers bijdragen. Dat leverde uiteindelijk het mooie bedrag van 4419 euro op.

‘Met Groen in de federale regering zorgden we er al voor dat mensen voor 11 euro naar de psycholoog kunnen en dat jongeren toegang krijgen tot gratis psychologische hulp. Maar er is meer nodig dan dat: gratis psychologische hulp voor álle jongeren, de wachtlijsten in de zorg aanpakken: ook zulke dingen zijn nodig’, beklemtoont Vaneeckhout. De groene covoorzitter benadrukt daarbij de grote verantwoordelijkheid van de Vlaamse regeringspartijen. ‘Ik hoop dat N-VA, Open VLD en cd&v deze week niet gewoon een cheque komen afgeven maar als Vlaamse regeringspartijen zorgen voor beleid in plaats van liefdadigheid. Alleen zo kunnen we zorgen voor eerlijke kansen voor elk kind.

Immaculata haalde 8710 euro op voor De Warmste Week

Basisschool Immaculata steunde de afgelopen weken de Warmste Week met drie acties die een totaalbedrag van 8710 euro opbrachten. De kleuters en de kleuterjuffen organiseerden een kaas-en salamiverkoop. Samen namen ze deel aan de warme Imma kleuterrun. In het lager organiseerden de leerlingen en leerkrachten de ultieme Immarun. We stelden onze acties voor de camera voor in het Warmste dorp.

Basisschool Immaculata dankt alle leerlingen, personeelsleden, ouders en grootouders voor hun steun.

We zijn een warme en zorgende school. We vinden het dan ook heel belangrijk dat kinderen kunnen opgroeien zonder zorgen.

Naast deze steun organiseerden we donderdag een kerstmarkt met optredens door alle kinderen. Een deel van die winst zullen we schenken aan MamaStart

Belangrijkste momenten morgen zondag 24 december

De stewards van De Warmste Week staan hun vrijwilligersvergoeding af voor het goede doel.

De Brugse voetbalvrouwen organiseerden een minivoetbaltoernooi en komen met de presentatoren voetballen op ’t Zand.

Bruno Vanobbergen, administrateur-generaal van het agentschap Opgroeien, komt de opbrengst van de 27 acties van hun lokale afdelingen meedelen.

Jill (23) verkocht koekjes omdat ze weet hoe het is om op te groeien in een onzekere thuissituatie. Toen ze 12 jaar was verloor ze haar papa en ze zag pas laat in hoe belangrijk het is om hierover te praten.

Na 7 jaar besliste de organisatie achter de Boerenrock in Kortenaken om opnieuw op te starten. De huur van een wisselbeker kon je doneren aan De Warmste Week.

Fedactio Genk ondersteunt het jeugdwerk in de buurt en organiseerde een brunch voor jongeren en hun familie met heerlijke Turkse gerechten.

Titus (11) wilde heel graag een actie doen en zette daarom de warmste vlamwandeling op poten.

Studio Kontrabas is een lokale versie van De Warmste Week met live-radio in Ingelmunster. Na 7 edities stoppen ze op een hoogtepunt en met een heel mooi bedrag voor opgroeien zonder zorgen.

Sandra’s zoon Glenn stapte op 15-jarige leeftijd uit het leven nadat een naaktfoto van hem verspreid was geraakt. Onlangs lanceerde ze een campagne waarbij je een petitie kon ondertekenen via een voicemail.

Twee broertjes maakten samen confituur omdat iedereen een boterham met confituur verdient.

De deelnemers van Down the road organiseerden tal van acties. De actie van Evert en Michaël werd zelfs zo groot dat de andere deelnemers kwamen helpen. Ze verkochten kleurboeken waarvan de eerste pagina al door hen werd ingekleurd.

Boezemvrienden Dries en Hannes ontwikkelden een poppentheater om in interactie te gaan met kinderen en hun te leren dat je alles wil zijn wat je kan zijn.

Briek en Alix kregen op 2 december een broertje Theo. Geen geboortelijst voor Theo, maar wel donaties voor De Warmste Week.

Presentatoren Eva, Sander, Sam en Robin bespreken de muzikale hoogtepunten en de mooiste verhalen.

Slotshow De Warmste Week 2023 op VRT 1, VRT MAX, Studio Brussel en MNM.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.