Home > Dit was dag-4 van De Warmste Week in Brugge en hier lees je wat je morgen kan verwachten

Dit was dag-4 van De Warmste Week in Brugge en hier lees je wat je morgen kan verwachten

Geschreven op 21 december 2023 om 21:43 door Mario De Wilde

Dit was dag-3 van De Warmste Week in Brugge en hier lees je wat je morgen kan verwachten. We bezorgen je elke dag graag een terug- en vooruitblik op enkele opmerkelijke momenten bij de grootste solidariteitsactie van Vlaanderen die zoals iedereen intussen wel weet doorgaat in Brugge. De mediamomenten hieronder vormen geen volledig overzicht, maar tonen wel interessante verhalen waar je op kan inhaken. Hier gaan we met een terugblik van een stormachtige dag

De Warmste Week donderdag 21 december

· Flo Windey en Willem De Schryver beleefden een succesvolle nacht en lieten door 10 verschillende mensen “Dit is De Warmste Week” vertalen in 10 verschillende talen.

· De Hogeschool VIVES van Roeselare bakte met een team van docenten, studenten en personeel een petit-beurretaart van 70 meter, een wereldrecord. (zie foto)

· Bedrijf Kalmar organiseerde een veiling en slagroomactie op het werk. Ook presentator Robin kreeg een pannenkoek met slagroom in zijn gezicht.

· Opgroeien zonder fouten: per fout dat een kind maakte in de praktijk van logopediste Liesbet schonk ze een euro aan De Warmste Week.

· De Maricolen is een school in Brugge met 1.200 leerlingen, heel wat richtingen en stromingen. Ze organiseerden per klas een actie die kaderde in hun opleiding zoals mode en kunst. Ze maakten vlammannetjes, veilden kunst van leerkrachten en sloten af met een heuse slotshow.

· Leonie (7) fietste met haar mama op drie dagen tijd van Londerzeel naar Kuurne, goed voor meer dan 100 kilometer sporten voor het goeie doel.

· Messy Chef Jelle trok voor Iedereen beroemd naar drie projecten om gezond te koken. Hij vertelde er meer over aan de micro.

· Cercle Brugge veilde hun wedstrijdtruitjes van de match tegen KV Kortrijk op woensdag 20 december. Ze lieten er het logo van DWW opdrukken. Spelers Thibo Somers, Hannes Van der Bruggen en coach Miron Muslic kwamen langs.

· Middelbare school Sint-Paulus uit Gent organiseerde een wintermarkt waar hun schoolkoor zong en ze lieten ook hun zangtalent horen live op ’t Zand.

· Marino Nevejans bracht samen met vier andere jongeren een theaterstuk waarin ze getuigenissen over opgroeien in de schoolomgeving verwerken. Marino heeft een persoonlijke band met het thema van De Warmste Week.

· Cirkant vzw is een De Warmste Week-project dat ervoor wil zorgen dat de jongeren die ze begeleiden in hun opvang op kamp kunnen gaan. Ze verkochten snoep en warme drank als actie.

· Lisa, crisisbegeleider bij Elegast vzw, liet zes jongeren uit de jeugdzorg praten over hun dromen. Daarvan maakten ze een tekening die bedrukt werd op t-shirts en totebags. De actie werd heel groot.

· Benjamin is begeleider in de jeugdzorg en knutselde samen met jongeren een speciale bus. Deze bus reisde langs allerlei voorzieningen in Mechelen zodat jongeren er een ticketje in konden steken.

· Furkan en zijn collega’s lieten, net zoals vorig jaar, hun snor staan. Ze overtuigden presentator Sander om mee te doen en zullen deze live op het podium afscheren.

De Warmste Week morgen vrijdag 22 december

Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut is de oude school van Robin. Zij hebben allerlei acties gedaan.

Amélie vertelt over haar dochter Juliette (16), die al 9 maanden in een zware depressie zit.

De ruiltocht van Studio Brussel bereikt de finish. Karl geeft een tiny house weg en maakt de winnaar bekend.

De leerlingen van Sint-Leo in Brugge haakten een sjaal van bijna 200 meter. Na de petit-beurretaart van 70 meter van Hogeschool VIVES van Roeselare opnieuw een indrukwekkende prestatie.

VTI Zeebrugge wil een prikkelarme klas inrichten op hun havenschool. Ze komen hun actie en project voorstellen.

Het parket van Antwerpen heeft voor De Warmste Voeten toepasselijke kousen verkocht.

Brugs burgemeester Dirk De fauw komt op bezoek in zijn eigen stad.

Cara heeft truien en t-shirts bedrukt met linoprint. Ze weet zelf hoe het is om te worstelen met haar mentale gezondheid.

Gaëlle is mama en vrijwilliger bij Pleegzorg. Toen ze het zelf moeilijk had, kon ze op weinig steun rekenen van haar ouders. Ze wil nu voor haar dochter een andere ouder zijn.

Jup! vzw is een van de 287 projecten die worden gesteund door De Warmste Week. Ze wilden hun eigen steentje bijdragen en hebben een avond georganiseerd vol optredens.

Het Roze Huis staat voor veiligheid van LGBTQIA+-personen, een thema met een duidelijke link naar ‘opgroeien zonder zorgen’.

Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens komt vertellen hoe belangrijk het thema van De Warmste Week dit jaar is.

Kliniek Sint-Jozef, een centrum voor psychiatrie en psychotherapie, heeft een kerstballenbumpertoernooi en een kerstmarkt georganiseerd.

Brugge Sportstad heeft iedereen aangespoord om in beweging te schieten, want dat is gezond. Ze brengen hun peters en meters mee: voetballers Thibo Somers (Cercle Brugge) en Davinia Vanmechelen (Club YLA en Red Flame) en roeier Tristan Vandenbussche.

Optreden Compact Disk Dummies, Portland. De Living is een koffiehuis dat wordt gerund door kwetsbare jongeren. Op die manier doen ze hun eerste werkervaring op. Optreden Metejoor en Used op het dak van Het Warmste Huis.

Defensie goes Zillion: het leger sloeg met Frank Verstraeten de handen in elkaar en ze organiseerden een fuif.

Fien en Maarten maakten een travelgids voor jongeren.

Elke avond blikt Niels Destadsbader live terug op de mooiste momenten van De Warmste Week. Hij doet dat vanuit Het Warmste Huis in Brugge. Vrijdagavond ontvangt hij Gloria Monserez. Het programma De Warmste Vrijdag begint op VRT 1 en VRT MAX om 22.35 uur.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.