Home > Dit was dag-3 van De Warmste Week in Brugge en hier lees je wat je morgen kan verwachten

Dit was dag-3 van De Warmste Week in Brugge en hier lees je wat je morgen kan verwachten

Geschreven op 20 december 2023 om 20:38 door Mario De Wilde

Brugge bleef vandaag lange tijd gespaard van regen maar rond 18 uur passeerde alweer een vervelende regenavond. Maar dat mocht de pret niet drukken want het was weer heel de dag, vanaf deze ochtend vroeg, al heel druk in het huis. Voor diegenen die er niet bij waren, alvast deze gevarieerde opsomming.

-Dominique Persoone kwam langs om over zijn actie te vertellen. Hij heeft speciale De Warmste Week-pralines verkocht.

· En toen stonden er plots tientallen honden en hun baasjes aan Het Warmste Huis in Brugge. Nicolas en Pierre hebben samen met hun trouwe viervoeters De Warmste Hondenwandeling georganiseerd. Want een huisdier kan veel positiviteit met zich meebrengen tijdens het opgroeien en dat willen ze in de kijker zetten.

· Minister Frank Vandenbroucke kondigde een primeur aan in Het Warmste Huis die het hart van het thema van De Warmste Week raakt: kunnen opgroeien zonder zorgen. Vanaf 1 februari 2024 kunnen jongeren tot en met 23 jaar gratis beroep doen op eerstelijnspsychologische zorg. Videofragment kan je ook vinden op Open Media.

· Lindsay en begeleidster Liesbeth vertelden over een nieuwe Pano-aflevering over jeugdhulp die woensdagavond te zien is. Lindsay (21) verbleef in een woonzorgcentrum tussen bejaarden omdat er elders geen plek was voor haar.

· De leerlingenraad van GO! Atheneum Schilde organiseerde ‘Tape a Teacher’ waarbij ze de mogelijkheid kregen om stukjes ducttape aan te kopen om een leerkracht vast te plakken. Twee leerkrachten bleven een halve dag lang plakken en dat tonen ze in de uitzending nog eens vakkundig voor.

· Mintus, de welzijnsvereniging van OCMW Brugge, verkocht typische kindergerechten per kilo of per liter: tomatensoep met balletjes, pompoensoep, spaghettisaus, macaroni, vol-au-vent en stoverij. De gerechten werden in november verkocht ten voordele van De Warmste Week.

· De kleuter-, de lagere en de middelbare school van het Sint-Andreaslyceum Sint-Kruis in Brugge organiseerde een SASK-trail. De leerlingen legden een parcours af doorheen de school, het zwembad Interbad, park Steevens en het Veltembos.

· Liana Vanlent kwam in actie voor CKG Sint-Clara, een centrum voor kinderzorg en gezinsondersteuning. Ze heeft haar broer verloren in een auto-ongeluk, kort daarna werd ze zwanger van haar tweede kind terwijl ze volop aan het rouwen was. Ze ging door een moeilijke periode en ze is CKG Sint-Clara heel dankbaar voor alle steun.

· Hans Vanaken en Simon Mignolet kwamen langs om te vertellen over hoe Club Brugge in actie is gekomen. Er werden onder meer blauwe vlammetjes voor de match Club Brugge – KAA Gent verkocht, er was ook een sms-actie, een drankverkoop in de supporterskantine en een kerstmarktkraam op de matchdag.

· De Drillrappers van De ideale wereld hebben voor De Warmste Week t-shirts verkocht en dat zorgde voor 35.000 euro extra in de pot. Ze speelden ook hun nummer live in Brugge samen met Silvy De Bie en het kinderkoor.

De Warmste Week morgen donderdag 21 december

Morgenvroeg al heel vroeg komt een afvaardiging van de Hogeschool VIVES van Roeselare. Zij bakten met een team van docenten, studenten en personeel een petit-beurretaart van 70 meter. Ze nemen een groot stuk mee naar ’t Zand en komen vertellen over hun actie.

Bedrijf Kalmar organiseerde een veiling en kerstreceptie voor hun personeel. Je kon er ook slagroom gooien voor De Warmste Week.

Opgroeien zonder fouten: per fout dat een kind maakt in de praktijk van logopediste Liesbet schenkt ze een euro aan De Warmste Week.

School TIHF Maricolen Brugge doet al heel het jaar acties voor De Warmste Week en haalde zo een indrukwekkend bedrag op. Leerling Hakmatullah komt de acties toelichten: hij was tot vorig jaar nog een OKAN-leerling.

Leonie (7) fietste met haar mama op drie dagen tijd van Londerzeel naar Kuurne, goed voor meer dan 100 kilometer sporten voor het goeie doel.

Messy Chef Jelle trok voor Iedereen beroemd naar drie projecten om gezond te koken. Hij vertelt er meer over aan de micro.

Cercle Brugge veilde hun wedstrijdtruitjes van de match tegen KV Kortrijk op woensdag 20 december. Ze lieten er het logo van DWW opdrukken. Spelers Thibo Somers, Hannes Van der Bruggen en coach Miron Muslic komen langs.

Middelbare school Sint-Paulus uit Gent organiseerde een wintermarkt waar hun schoolkoor zong en ze laten ook hun zangtalent horen live op ’t Zand.

Marino Nevejans bracht samen met vier andere jongeren een theaterstuk waarin ze getuigenissen over opgroeien in de schoolomgeving verwerken. Marino heeft een persoonlijke band met het thema van De Warmste Week.

Cirkant vzw is een De Warmste Week-project dat ervoor wil zorgen dat de jongeren die ze begeleiden in hun opvang op kamp kunnen gaan. Ze verkochten snoep en warme drank als actie.

Lisa, crisisbegeleider bij Elegast vzw, liet zes jongeren uit de jeugdzorg praten over hun dromen. Daarvan maakten ze een tekening die bedrukt werd op t-shirts en totebags. De actie werd heel groot.

Benjamin is begeleider in de jeugdzorg en knutselde samen met jongeren een speciale bus. Deze bus reisde langs allerlei voorzieningen in Mechelen zodat jongeren er een ticketje in konden steken.

Furkan en zijn collega’s lieten, net zoals vorig jaar, hun snor staan. Ze overtuigden presentator Sander om mee te doen en zullen deze live op het podium afscheren.

’s Avonds optreden Only The Poets op het dak van Het Warmste Huis,  Berre, dEUS en Lost Frequencies op het dak van Het Warmste Huis.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.