Home > Dit waren de verdienstelijke sporters in Brugge van afgelopen jaar

Dit waren de verdienstelijke sporters in Brugge van afgelopen jaar

Geschreven op 9 februari 2021 om 11:00 door Mario De Wilde

Gisteren was er in Kiosk Astridpark in Brugge de huldiging van verdienstelijke sporters. Wegens corona geen traditionele editie van de ‘Uitreiking van de Sportprijzen’ in de Magdalenazaal zoals andere jaren, wel een aangepaste huldiging voor verdienstelijke sporters en Brugse kampioenen. In het coronajaar 2020 was niets nog hetzelfde, ook niet op sportief vlak. Wedstrijden werden uitgesteld en zelfs afgelast. Sporters konden hun kansen niet verdedigen en kampioenen hun titel niet verlengen. Omdat er slechts een beperkt aantal sporters in competitie trad, besliste het verbond van de Brugse Sportjournalisten dit jaar geen sportman, -vrouw en -ploeg voor het jaar 2020 aan te duiden. De Brugse sportraad volgde deze redenering en zal dit jaar ook geen jeugdtrofee en trofee van sportverdienste uitreiken.

Toch wou het stadsbestuur diegenen die wél Belgisch kampioen werden (of hoger) niet in de kou laten staan. Daarom werd er geopteerd om elf Bruggelingen en/of Brugse verenigingen toch in zekere mate in de bloemetjes te zetten. Wegens de geldende Covid-19-maatregelen zonder publiek en volledig coronaproof. In de kiosk van het Astridpark kregen ze gisteren één voor één een medaille overhandigd door burgemeester Dirk De fauw, schepen van Sport Franky Demon en voorzitter van de Sportraad Franky Moelaert.

“Zeker in deze omstandigheden vinden wij het als Stad toch belangrijk om mensen erkenning te geven voor hun prestaties. En daar horen sporters ook bij”, aldus Franky Demon. “Ook al is het dan in een vereenvoudigde versie, we hopen toch dat deze mini-huldiging hen, maar ook diegenen die er deze keer niet konden bij zijn, de moed geven om straks – als deze pandemie achter de rug zal zijn – opnieuw uit te blinken en de Brugse eer te verdedigen.”

Een speciale vermelding was er ook voor Eric De Rocker die vorige maand helaas overleden is, maar in 2020 wel nog Belgisch kampioen hoogspringen werd bij de Masters 60 jaar. “Met Eric verliest Brugge niet alleen iemand die letterlijk hoog sprong, maar dat ook figuurlijk deed”, liet burgemeester Dirk De fauw noteren.
“Net als zijn broer Leopold hier aanwezig was hij immers het levende bewijs voor alle Bruggelingen dat op sporten geen leeftijd staat. En dat deze coronatijden geen obstakel mogen zijn om fysiek actief te blijven. Daarom staan we erop om hem postuum te huldigen.”
Na de huldiging zullen de verdienstelijke sporters ook nog meewerken aan een filmpje met maatschappelijke insteek waarbij ze de Bruggeling richtlijnen zullen meegeven en moed zullen inspreken om deze bijzondere tijden door te komen.

De elf gehuldigden

Leon Binard (paardensport junioren)
Belgisch Kampioen Eventing bij de junioren met zijn paard Enzo

CC Brugge (goalbal/G-sport)
Belgisch kampioen in afdeling GBH
Vanhove Tom, Vanhove Arne, Eyassu Filmon en De wilde Thijs (spelers); Glen Van Thournout (ploegafgevaardigde)

Club Brugge (voetbal mannen)
Belgisch kampioen in de Jupiler Pro League

Club NXT (voetbal beloften)
Belgisch kampioen bij de U21

Leopold De Rocker (atletiek masters 75 jaar)
Club: Olympic Brugge
Belgisch kampioen 100 meter met een tijd van 18’13’’
Belgisch kampioen verspringen met 2m96.

Eric De Rocker (atletiek masters 60 jaar) *overleden op 13/01/2021
Club: Olympic Brugge
Belgisch kampioen hoogspringen met 1 meter

Alexander Diaz Rodriguez (atletiek masters)
Club: AC Deinze
Belgisch Kampioen 10.000 meter op de piste in 31:37’11”

Lotte Minnebo (jeugd meisjes B)
Club: Triatlon Brugge Team
Belgisch kampioen triatlon 2020
Belgisch kampioen duatlon 2020

Team KRB 8+JM (roeien senioren)
Club: Koninklijke Roeivereniging Brugge
Belgisch Kampioen bij de 8+JM (met stuurman)
Arnout Pottie (kapitein), August Vermeire, Cédric Desrumaux, Lucas Karambiri, Senne Stieners, Arnaud De Cock, Rowan Leys, Brent Van Acker.

Team KRB 4-JM (roeien senioren)
Club: Koninklijke Roeivereniging Brugge
Belgisch Kampioen bij de 4-JM (zonder stuurman)
Arnout Pottie , Cédric Desrumaux, Lucas Karambiri, Rowan Leys.

Tibo Vyvey (roeien U23)
Club: Koninklijke Roeivereniging Brugge
Europees Kampioen U23 samen met Marlon Colpaert (KRNSO Oostende)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.