Home > Dit is waarom elektrische raamdecoratie aan populariteit wint

Dit is waarom elektrische raamdecoratie aan populariteit wint

Geschreven op 30 november 2021 om 12:10 door Mario De Wilde

In de raamdecoratiemarkt is er een belangrijke constante: elektrificatie staat steeds vaker centraal. Ook bij Poweredblinds België, de expert op het gebied van elektrische (rol)gordijnen en elektrische raamdecoratie, merken ze de toegenomen vraag naar elektrische raamdecoratie op. Wie de voordelen van elektrische raamdecoratie onder de loep neemt, zal niet verbaasd zijn over de opmars die het maakt.

Veiliger, mooier en gemakkelijker

Elektrische jaloezieën zijn een uitstekend alternatief voor de klassieke jaloezieën, met die onhandige koordjes die zelfs gevaarlijk kunnen zijn voor jonge kinderen. De Europese Commissie heeft in het verleden verschillende normen vastgelegd met betrekking tot deze bedieningskoorden, maar nog steeds zijn veel jaloezieën gevaarlijk voor jonge kinderen. Het gebruik van koordkikkers kan een aantal problemen verhelpen, maar nog beter is het om gewoon komaf te maken met het koordje. Dat doe je met behulp van elektrische jaloezieën. Het koordje wordt dan vervangen door een motor. Niet alleen is dat veiliger, maar bovendien ziet het er ook beter uit en is de bediening natuurlijk een stuk gemakkelijker.

Automatisering en comfortabel wonen

Jaloezieën hebben sowieso al een aantal voordelen. Lamellen kunnen bijvoorbeeld eenvoudig naar boven of naar beneden worden gekanteld om het licht op verschillende manieren naar binnen te laten vallen. Wanneer het nodig is, is privacy nooit veraf en dat terwijl de kamer niet eens volledig hoeft te worden verduisterd.

De elektrificatie biedt, bovenop de bestaande voordelen van jaloezieën, een aantal bijkomstige voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat het volledige verduisteringsproces kan worden geautomatiseerd, wat het leven toch een stuk gemakkelijker maakt. Het bedienen kan door middel van een smartphone, een afstandsbediening of met behulp van stembediening. Maar alles kan ook automatisch openen en sluiten. Dan krijgen de plantjes hoe dan ook voldoende zonlicht. Voor potentiële inbrekers lijkt het dan ook net alsof er leven in de brouwerij is, terwijl je eigenlijk op reis bent.

Verder geniet je van alle integratiemogelijkheden. De elektrische raamdecoratie kan bijvoorbeeld worden geïntegreerd in Amazon Alexa of Google Home. Als de film start, dimt het licht automatisch en zorgt de raamdecoratie voor de nodige verduistering. Er bestaan zelfs systemen die automatisch de lichthoeveelheid regelen en die ook rekening houden met de temperatuur. Hierdoor kan je pas echt comfortabel en luxueus wonen.

Langere levensduur en minder vaak reinigen

Daarnaast zorgt elektrificatie ervoor dat stoffen veel langer meegaan. Een van de grootste oorzaken van kapotte stoffen is menselijk geweld. Zeker bij jonge kinderen slijten stoffen heel snel. Bij elektrificatie is dat niet het geval. Het openen en sluiten gaat niet alleen geruisloos, maar gebeurt door middel van een constante en lage krachtuitoefening. Hierdoor gaat de raamdecoratie minder snel stuk. Een bijkomend voordeel is dat het allemaal wat minder snel vuil wordt, want je hoeft de raamdecoratie niet aan te raken. Bovendien hoef je niet zelf je spierbundels boven te halen. Dat laatste is een van de redenen waarom elektrische houten jaloezieën zo populair zijn: houten jaloezieën worden al snel heel zwaar.

Geen last van stroomstoringen

Het is ten slotte zeker niet zo dat je zonder stroom ook je raamdecoratie niet meer kan bedienen. De motor verbruikt niet meteen veel energie en kan ook met behulp van een kleine accu worden aangestuurd. Hierdoor werken steeds meer fabrikanten met oplaadbare batterijen. Als de stroom uitvalt, kan je dan nog steeds je raamdecoratie bedienen. En dat is toch wel heel mooi meegenomen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.