Home > Directeur Marc Moeyaert zwaait St.-Jansschool in Knokke uit.

Directeur Marc Moeyaert zwaait St.-Jansschool in Knokke uit.

Geschreven op 4 februari 2020 om 15:48 door Mario De Wilde

Vrijdag 31 januari 2020 was een bijzondere dag voor de Sint-Jansschool in de Keuvelhoekstraat in Knokke. Na ruim 42 jaar trouwe dienst gaf Marc Moeyaert de directeursfakkel door en nam hij afscheid van zijn geliefde ‘Keuvelhoekschooltje’. Marc hield er aan elke morgen, opnieuw de kinderen persoonlijk te begroeten met een welgemeende goedemorgen. Op zijn laatste dag mocht hij van iedere leerling een dikke knuffel ontvangen en dat terwijl de leerkrachten vrolijk om hem heen dansten en zongen om hem te bedanken voor zijn vele jaren van inzet. Na een eucharistieviering werd hij in de namiddag op het plein van de Sint-Margaratekerk opgewacht door een massa ouders, oud-leerlingen, vrienden en familie om hem te bedanken en een welverdiend pensioen te wensen. Daarna volgde nog een gezellige receptie in de school voor een heel aantal genodigden.

Loopbaan
Het onderwijs werd Marc met de paplepel ingegeven want ook vader Omer was onderwijzer. Op 1 september 1977 ging meester Marc aan de slag als leerkracht van het 1ste leerjaar in de Sint-Jansschool. Wellicht had hij er toen niet aan gedacht dat hij er tot 2 februari 2020 aan de slag zou blijven. Hij werkte er onder drie verschillende directeurs: Pol Dewandel, Jozef Stubbe en Annie Poissonnier. Marc zijn vrouw, Sabine Slabbinck, is trouwens ook onderwijzeres in de Sint-Jansschool. Wie Marc kent, weet dat hij een creatieve duizendpoot is. Zijn ideeën en energie kon hij niet enkel botvieren in zijn job, maar het kwam ook tot uiting in de musicals die hij realiseerde. Ook enkele succesvolle projecten rond water, plastic, verkeersveiligheid, … zullen heel wat mensen bijblijven. Onder zijn impuls werd er ook een bijzonder pestactieplan opgezet dat in 2006 werd bekroond met de Koninin Paolaprijs. In 2007 bracht Koningin Paola een bezoek aan het Peper- en zouthuisje, waar kinderen hun pestproblemen zelf kunnen uitpraten. Meneer Marc voelde zich thuis in het koninklijk paleis, maar zeker en vooral in de Keuvelhoekschool.

Ondanks de vele uitbreidingen behield de school haar familiaal en gezellig karakter. De nodige verbouwingen gebeurden telkens met respect voor de omgeving en de ‘villa’ waar zuster Amata ooit de scepter zwaaide. Marc straalde positivisme en optimisme uit en gaf dit door aan zijn team. Als echte Anderlecht-fan sloot hij zijn zondagse WeekWatcher voor de collega’s steevast af met de Club Brugge-leuze ‘Oltijd bluvn goan!’.  Straks heeft hij wat meer tijd voor de kleinkinderen en zal hij vanop de zijlijn zeker de evolutie van ’t schooltje volgen. Gisteren nam Ellen Dobbelaere de taak op zich om de Sint-Jansschool verder te laten groeien en bloeien.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.