Home > Diploma-uitreiking techniekacademie Lichtervelde

Diploma-uitreiking techniekacademie Lichtervelde

Geschreven op 13 december 2018 om 12:39 door Mario De Wilde

Gisteren vond in het gemeentehuis de diploma-uitreiking van de Techniekacademie Lichtervelde plaats. De Techniekacademie, waarbij kinderen van 10 tot 12 jaar de wondere wereld van techniek en technologie leren kennen, heeft zijn vierde succesvolle editie in Lichtervelde achter de rug. Er waren 40 kinderen ingeschreven. De Techniekacademie vond plaats op woensdagnamiddag van september tot december, waarbij twee groepen telkens een twee uur durende workshop kregen. Deze workshops gingen door in de Middenschool Sint-Rembert te Lichtervelde. De kinderen werden uitgedaagd rond 6 concrete projectjes: een voederhuisje, een mysteriebox, lampjes schakelen, een nachtklokje, ze programmeerden een robot, maakten snoepjes en deden enkele chemietestjes. Daarnaast gingen ze ook de technieksfeer in levende lijve opsnuiven aan de hand van een bedrijfsbezoek.

Samenwerking

De Techniekacademie heeft impact! Uit de Bachelorproef van VIVES-studenten Sociaal Agogisch Werk leren we dat kinderen na deelname aan de Techniekacademie:
– Meer ambitie hebben om zelf een technische job te doen!
– Minder genderstereotiep denken over techniek

De Techniekacademie is een samenwerking tussen de gemeente en Hogeschool VIVES. Met de steun van lokale bedrijfspartners: Anfora, Oliefabriek, Atheneum Diksmuide, scholengroep Sint-Rembert en de provincie West-Vlaanderen en de provincie Oost-Vlaanderen. Andere steunende provinciale partners zijn: de Associatie KULeuven, de minister van Onderwijs Hilde Crevits, de minister van Innovatie en Werk Philippe Muyters, TOFAM West-Vlaanderen, Woodwize, Alimento, Co-Valent, Constructiv, Plastics@Tielt, Vermako, Vind!, SPIE, Melexis, Geldhof Hout, Elekti, Willy Naessens Group, ATS, Logi-Technic en Elia.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.