Home > Diksmuidse sportdienst wint allround ‘Sportersbelevenmeer’-award

Diksmuidse sportdienst wint allround ‘Sportersbelevenmeer’-award

Geschreven op 6 januari 2022 om 11:47 door Mario De Wilde

De Diksmuidse sportdienst sleept de allround sportersbelevenmeeraward van Sport Vlaanderen voor de provincie West-Vlaanderen in de wacht! We wonnen in de categorie middelgrote steden. Voor alle zes criteria konden we een project selecteren. Deze award brengt een cheque van 1.500 euro met zich mee waarmee de sportdienst nog meer leuke projecten kan uitwerken.

In het verleden wonnen we al eens één van de 5, 6 of 7 uitdagingen waaraan een waardebon van 750 euro was gekoppeld. Begin 2020 behaalden we een mooie derde plaats in dezelfde categorie, maar deze maal gaan we dus met de hoofdprijs aan de haal. Vlaamse sportdiensten die intekenen worden via verschillende criteria uitgedaagd om acties op poten te zetten om verschillende doelgroepen aan het sporten te brengen. 162 steden en gemeenten deden mee.

Award van het hele team

Deze award is er eentje voor het hele team. De sportdienst telt in totaal 16 medewerkers. Iedere medewerker heeft zijn eigen taken en projecten, enkel dankzij ieders talenten was het mogelijk om zoveel diverse projecten op poten te zetten. De geldprijs van €1.500 zullen ze gebruiken voor de aankoop van didactisch sportmateriaal om verder kwalitatief in te zetten op zwem- en sportlessen en vakantiekampen. Denk maar aan zwemplankjes, noodles, kegels, softballen, padelraketten, … Alles om opnieuw urenlang sportplezier aan te bieden aan de Diksmuidse kinderen, volwassenen en onze sportieve personeelsleden!

Criterium 1: Sporten zonder drempels à Jeugdpark op wieltjes

In de maand mei verliep alles op wieltjes op sportpark De Pluimen. Onze jongeren mochten in een afgesloten zone proeven van pumptrack, pannavoetbal en skaten/steppen/BMX’en. We organiseerden ook een aantal skateboardinitiaties waar 20 kinderen leuke tips en tricks kregen.

Criterium 2: Gezinssport à Animatiekalender zwembad De Pluimen – Zomervakantie 2021

Vanaf 1 juli 2021 konden we de verplichte reserveringen laten vallen en mochten zwemmers terug vrij langskomen om te komen zwemmen. De sportdienst maakte er een zomer vol animatie van:

Aankoop peuterattracties en attracties voor kinderen/tieners
Zwem je rijk: wie één van de ringen kon bemachtigen, won een prijs.
Zwemzoektocht: wekelijks werd een (onder)waterzoektocht samengesteld waaraan vrije zwemmers konden deelnemen. Enkele voorbeelden van opdrachten
Tel de cijfers in de waterglijbaan op
Maak een onderwaterpuzzel
Fotozoektocht: verschillende puzzelstukken werden verstopt in het zwembad.
Maak een onderwaterrebus

Criterium 3: Maand van de sportclub à Ondersteuning en promotie van Diksmuidse sportverenigingen

In mei/juni belde de sportdienst alle sportverenigingen persoonlijk op om de noden in kaart te brengen.
Tijdens de zomervakantie bundelde de dienst alle sportverenigingen in een mooie brochure.
In september stelden ze iedere dag een andere sportclub voor op de Facebookpagina van de sportdienst. De sporttakken werden gebundeld zodat alle 50 clubs aan bod kwamen.
Promotie van ‘Breng je sportclub naar school’: de sportdienst organiseerde een wedstrijd waarbij Diksmuidse scholen een waardebon konden winnen van 150, 100 of 50 euro na het indienen van een initiatief.

Criterium 4: Schoolsport à Breng je sportclub naar school – winactie

De sportdienst organiseerde een extra winactie om de Diksmuidse scholen te triggeren. De scholen die een actie ondernamen en hiervan beeldmateriaal bezorgden, maakten kans op een waardebon ter waarde van: € 150, € 100 of € 50. 8 Diksmuidse scholen namen hieraan deel. 2 schoolden bezorgen een filmpje, 6 anderen fotomateriaal. De scholen zorgden onder meer voor ochtendgymnastiek, een aerobics-sessie, fruit, …

Criterium 5: Sporten in de natuur à upgrade MTB-parcours Dijkenroute Diksmuide + ontwikkeling loopomloop

De MTB-Dijkenroute met start en einde in Diksmuide dateert al van 2004 en was klaar voor een upgrade. Ondertussen beschikt sportpark De Pluimen over een cyclocrossparcours, dat werd aangelegd met de uitgegraven aarde van de bouw van het sportcomplex. Er kwam ook een zandbakstrook van +/- 30 meter. De meest uitdagende heuvels van het cyclocrossparcours werden meegenomen in de MTB-Dijkenroute. Ook werd een extra onverharde zone gecreëerd op het parcours ter hoogte van Stuivekenskerke. In samenwerking met Sport Vlaanderen werd de route gedigitaliseerd. Het sportpark krijgt tevens een nieuw startbord waarbij de ongebonden sporters kennis maken met het geüpgradede MTB-parcours. Er is ook een eerste hand gelegd aan een loopomloop van +/- 1,5 km op het sportpark De Pluimen.

Criterium 6: Sport op het werk à sport@work stappenclash

Tijdens de maand mei werden alle personeelsleden van het lokaal bestuur gemotiveerd om actief deel te nemen aan de stappenclash. De sportdienst lanceerde er ook enkele extra uitdagingen bij!

Weekklassement per dienst: Iedere week werd een klassement opgemaakt met de 3 diensten die het meest stappen zetten. Onder de 3 winnende diensten werd een fruitmand geloot.

Weekklassement individueel: wekelijks werd een individueel klassement opgemaakt met de 10 primussen onder de stadscollega’s die het meeste stappen zetten. Onder de 10 beste deelnemers werden wekelijks 2 prijzen geloot. De winnaars ontvingen een geschenkmand met lokaal lekkers.
Strava-challenges: doorheen de maand mei werden 2 Strava-challenges gelanceerd.
d-vorm: Personeelsleden kregen een maand de tijd om een geschreven ‘d’ al lopend/wandelend te creëren op Strava. Minimumafstand moest 2 km bedragen.
Meest originele vorm: Personeelsleden kregen een maand de tijd om al wandelend/lopend een zo origineel mogelijke vorm te creëren op Strava.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.