Home > Diksmuide zet zaterdag de onthaalouders in … het fruit.

Diksmuide zet zaterdag de onthaalouders in … het fruit.

Geschreven op 9 oktober 2019 om 16:21 door Mario De Wilde

Aanstaande zaterdag 12 oktober is de ‘dag van de Onthaalouder en Kinderverzorger’. En zo heb je er in Diksmuide wel wat. Als dank voor hun tomeloze inzet schenkt het stadsbestuur hen een fruitmand. Diksmuide telt 20 onthaalouders die verbonden zijn aan de dienst voor opvanggezinnen. Er zijn twee zelfstandige onthaalouders en vier initiatieven voor groepsopvang, een overzicht is te vinden via www.kinderopvangwijzer.be/diksmuide. Om de vele onthaalouders te bedanken voor hun inzet brachten schepen Marc De Keyrel, voorzitster van het LOK (Lokaal Overleg Kinderopvang) Vicky Depaepe en Marijke Van Rintel van de dienst jeugd een bezoekje met een heerlijke fruitmand. Ze deden dit op maandag 8 en dinsdag 9 oktober. Zo willen ze het beroep van onthaalouders eens extra in de kijker plaatsen.

Blije onthaalouders in Pervijze

De onthaalouders van 4Kids in Pervijze vonden het bezoekje en het geschenk heel fijn en motiverend. Het betekent een vorm van erkenning en appreciatie. Ze doen dit werk al elf jaar met heel veel plezier. “Zonder passie voor de kindjes doe je dit niet”, wisten ze ons nog te zeggen. Hier zitten 17 kindjes tussen 0 en 2,5 jaar. Ze komen een beetje van overal: Pervijze, Middelkerke, Diksmuide, Nieuwpoort, …

Extra onthaalouders gevraagd

De nood voor nieuwe onthaalouders is er nog steeds. Tijdens de ‘Dag van de onthaalouder’ hoopt het stadsbestuur ook nieuwe onthaalouders te inspireren om te kiezen voor dit beroep. Heb je een groot hart voor de allerkleinsten? Wil je hen de eerste stapjes in onze wereld helpen zetten? Dan zou jij misschien wel een toponthaalouder kunnen zijn! Je creëert een veilige omgeving met veel structuur en zorgt dat kinderen zich thuis kunnen voelen. Je hebt nauw contact met de ouders. Wie interesse heeft kan contact opnemen met kinderdagverblijf Prutske. Een optie is om aan te sluiten bij een dienst opvanggezinnen. Of je kunt zelfstandig onthaalouder worden. Meer info vind je dan op www.voorzet.be.

Foto: de groepsopvang 4Kids in Pervijze met schepen Marc De Keyrel – Marijke Van Rintel – Bibi Geldof – Katy Hoornaert met Sverre op de arm – Vicky Depaepe (voorzitster LOK).

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.