Home > Diksmuide zet onthaalouders in het ‘fruit’. Carina Dejaegher stopt ermee

Diksmuide zet onthaalouders in het ‘fruit’. Carina Dejaegher stopt ermee

Geschreven op 16 oktober 2020 om 07:17 door Mario De Wilde

Onthaalouders staan elke dag paraat om voor “hun kinderen” te zorgen. Op de Dag van de Onthaalouders en Kinderverzorgers verdienen ze een geschenkje. Het stadsbestuur ging langs met een fruitmand en een welgemeende dankjewel!
Onthaalouders zijn mensen met unieke kwaliteiten. Ze zorgen ervoor dat onze kleinste inwoners hun eerste stapjes zetten. Ze hebben geduld, kunnen troosten, motiveren om iets nieuws te proberen en brengen een lach op alle kindergezichtjes.

Schepen voor Jeugd Marc De Keyrel brengt samen met voorzitster van het LOK (Lokaal overleg Kinderopvang) Vicky Depaepe een bezoekje aan alle opvanginitiatieven die de stad rijk is. Dat zijn er 25 in totaal. 20 onthaalouders verbonden aan de dienst opvanggezinnen, één zelfstandige onthaalouder en vier initiatieven voor groepsopvang. Alle opvanginitiatieven ontvangen een fruitmand en een welgemeende dankjewel! Een overzicht van alle opvanginitiatieven vind je op www.kinderopvangwijzer.be/diksmuide.

Meer subsidies voor kinderopvanginitiatieven
Kinderen zijn de toekomst van onze stad. Het stadsbestuur ondersteunt alle kinderopvanginitiatieven voor baby’s en peuters dan ook graag met een subsidie. Dit jaar werd deze subsidie opgetrokken van 3.000 euro in 2019 naar 8.000 euro in 2020. Het gaat om een startsubsidie, basissubsidie en werkingssubsidie.

Afscheid van een fantastische onthaalouder
Carina Dejaegher was tot eind september één van de twee zelfstandige onthaalouders in Diksmuide. Omwille van haar gezondheid stopt Carina haar kinderopvang na 30 jaar, met veel pijn in het hart. Op de vraag voor hoeveel kinderen ze in haar hele carrière heeft gezorgd kon ze moeilijk antwoord geven. “Na 15 jaar tellen ben ik gestopt, toen had ik er een stuk of 150”, aldus Carina. Als we de optelsom maken moet ze dus meer dan 300 kindjes in haar armen gewiegd hebben! “Ik heb ook dubbele generaties over de vloer gehad. Zo zorgde ik dan voor de moeder, en zoveel jaren later voor haar kindje”, glundert Carine. We bedanken haar van harte voor haar jarenlange inzet.

Nieuwe onthaalouders nodig
Heb jij de kwaliteiten van een goeie onthaalouder? Waag je kans en word onthaalouder. Je creëert een veilige omgeving met veel structuur en zorgt dat kinderen zich thuis kunnen voelen. Je hebt nauw contact met de ouders. De kinderen bedanken je graag voor je zorg met een stralende glimlach. Onthaalouders kunnen zich aansluiten bij een dienst opvanggezinnen.

Wil je zelfstandig onthaalouder worden? Surf dan even naar www.voorzet.be voor meer info!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.