Home > Diksmuide start volgende week met heraanleg atletiekpiste in De Pluimen

Diksmuide start volgende week met heraanleg atletiekpiste in De Pluimen

Geschreven op 28 mei 2020 om 14:13 door Mario De Wilde

De atletiekpiste in het sportpark De Pluimen in Diksmuide wordt vernieuwd. De werken starten komende woensdag 3 juni en zullen 75 dagen duren. De nieuwe piste zal veel onderhoudsvriendelijker zijn en minder invloed hebben op de sportprestaties bij slecht weer.

Waarom een vernieuwde atletiekpiste?

De huidige atletiekpiste bestaat uit sintel, maar dit heeft veel nadelen. Bij het belopen slijt dit snel uit en de belijning moet vaak opnieuw aangebracht worden. Daarnaast is de baan ook gevoelig voor onkruidgroei met grote onderhoudskosten als gevolg.

Nieuwe piste in kunststof

De nieuwe piste zal bestaan uit kunststof. Zo worden de prestaties voortaan minder beïnvloed door slecht weer en zullen geen plassen meer ontstaan.

Kostprijs

De aankoopprocedure werd getrokken door Farys, die de piste ook beheert. Ze maakten een kostenraming op van 553.419,40 euro, 21% btw niet inbegrepen. De opdracht werd gegund aan de firma Lesuco nv. voor een lager bedrag van 419.460,68 euro, 21% btw niet inbegrepen. Sport Vlaanderen subsidieert deze investering met 108.220,68 euro.

Uitvoering meerjarenplan 86 acties voor 8600

Dit project past in ons meerjarenplan onder het thema ‘Bouwen aan een betere stad’ – actie 39: we bouwen het sportcomplex De Pluimen verder uit via lopende goedgekeurde subsidiedossiers. Wij investeren in goed onderhouden sportinfrastructuur. Op deze manier willen we volop de werking van de sportclubs ondersteunen. Een moderne en toegankelijke accommodatie werkt stimulerend om aan sport te doen, zowel op competitief als op recreatief niveau.

Evolutie sportpark De Pluimen

Ondertussen is er nog een en ander aan het bewegen op sportpark De Pluimen. De tennishal van TC Maene is volop in constructie. Het kunstgrasveld kreeg al ledverlichting, eind dit jaar / begin volgend jaar krijgen ook het natuurgrasplein en de atletiekpiste ledverlichting. Het cyclocross- en loopparcours werd ondertussen ook aangelegd. De nieuwe locatie voor het hamerslingeren werd alvast ingezaaid en de hamerslingerkooi werd verplaatst. Ook deze investeringen worden gesubsidieerd door Sport Vlaanderen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.