Home > Diksmuide start komende woensdag sportieve week met scholenveldloop

Diksmuide start komende woensdag sportieve week met scholenveldloop

Geschreven op 19 september 2022 om 09:03 door Mario De Wilde

De sportdienst van Diksmuide maakt zich klaar voor een extra sportieve week. Starten doen ze op woensdag 21 september met de scholenveldloop. Zondag volgt de kidszwemloop en de Mivos triatlon om daarna op woensdag de week bewegend af te sluiten met ‘breng je sportclub naar school’.

Scholenveldloop op woensdag 21 september

De scholenveldloop is een klassieker in het Diksmuidse sportgebeuren. Sportpark De Pluimen vormt op woensdag 21 september als vanouds het decor voor de veldloop. Zowel leerlingen van het lager als van het secundair onderwijs komen er aan de start. De sportdienst tekende een mooi parcours met de heuvels van het cyclocrossparcours als grootste uitdaging. Nieuw dit jaar is een reeks waarbij ook ouders kunnen deelnemen aan de veldloop. Het volledige schema met het parcours en de afstanden vind je via www.diksmuide.be/sport. Wie graag wil meedoen kan zich inschrijven aan het onthaal van het sportcomplex De Pluimen. Daar kun je je startkaart ook afhalen. Je kunt je ook ter plaatse op het evenement inschrijven.

Kidszwemloop op zondag 25 september

Na een zeer geslaagde eerste editie vorig jaar kunnen kinderen uit de lagere school opnieuw kennismaken met de triatlonsport op de kidszwemloop. De kinderen starten in het zwembad, vervolgen met een loopnummer en komen onder luid applaus aan onder de finishboog. Vermoedelijk startuur is 10.30 uur. Een week voor de start krijg je jouw specifiek startuur door. Een onvergetelijke ervaring!

Afstanden

1e graad: 60 meter zwemmen | 500 meter lopen
2e graad: 100 meter zwemmen | 850 meter lopen
3e graad: 150 meter zwemmen | 1200 meter lopen

Inschrijven kan nog steeds via www.diksmuide.be/sport, daarna doorklikken op de Kidszwemloop. Kostprijs is 5 euro per kind.

Mivos triatlon op zondag 25 september

Eerst zwemmen, daarna fietsen en alsof dat nog niet genoeg is nog een rondje lopen. Dat is het stramien dat we op zondag 25 september volgen tijdens de Mivos triatlon. Dit evenement is bedoeld voor beginnende triatleten of voor zij die gewoon eens willen proberen. Er zijn verschillende categorieën:

Individueel
500 m zwemmen | 20 km fietsen | 5 km lopen
€15
Team – per 2 of 3
500 m zwemmen | 20 km fietsen | 5 km lopen
€10 per teamlid
Familie – 2 of 3 personen, minstens 1 kind onder 16 jaar en minimum 1 volwassene
300 m zwemmen | 10 km fietsen | 3 km lopen
€20 per familie

Inschrijven voor de Mivos triatlon kan tot en met woensdag 21 september via www.diksmuide.be/sport.

Breng je sportclub naar school – woensdag 28 september

Op woensdag 28 september is er de jaarlijkse actie ‘breng je sportclub naar school!’. We roepen de kinderen en jongeren op om als ambassadeur van hun sportclub, in hun sportkledij naar school te komen. GO! Atheneum, GO! Wijzer, VBS Diksmuide en ‘T saam campus Aloysius schreven zich in voor dit initiatief. Zij maken hierdoor kans op een leuk prijzenpakket geschonken door Sport Vlaanderen.

Seniorenzwemmen op vrijdag

Zwemmen is gezond en houdt je lijf fit. Voor senioren reserveren we standaard op vrijdagnamiddag tussen 15.30 en 16.30 uur twee baantjes van het 25-meterbad en de helft van het iets warmere multibad. Deelnemers betalen de inkomprijs van het zwembad. Tijdens de schoolvakantie hebben we te veel spelende families en jongeren en kunnen we dit niet voorbehouden. Een losse zwembeurt kost € 2,50, een 10-beurtenkaart €22,50 en een 50-beurtenkaart €100.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.