Home > Diksmuide roept kandidaten op voor nieuwe samenstelling Gecoro

Diksmuide roept kandidaten op voor nieuwe samenstelling Gecoro

Geschreven op 2 augustus 2019 om 15:02 door Mario De Wilde

Een nieuwe legislatuur gaat gepaard met een nieuwe samenstelling van de Gecoro, de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening. Stel je voor vrijdag 13 september kandidaat als je wil meebouwen aan de ruimtelijke ordening in Diksmuide. De Gecoro geeft advies, maakt opmerkingen of doet voorstellen over de gemeentelijke ruimtelijke ordening. Een mandaat duurt 6 jaar. Het aantal vergadermomenten is afhankelijk van de items die worden voorgelegd. Vergaderingen vinden steeds ‘s avonds plaats.

Samenstelling Gecoro – wie zoeken we?

De gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening bestaat uit 5 deskundigen (door studies of beroepservaring) ruimtelijke ordening en acht personen die de maatschappelijke geledingen in Diksmuide vertegenwoordigen. Elke maatschappelijke geleding moet een effectief lid én een plaatsvervanger afvaardigen. Het gaat om de volgende:

milieu- en natuurverenigingen;
handelaarsverenigingen;
landbouwsector;
werknemersverenigingen;
bouwmaatschappijen voor sociale woningbouw;
jeugd;
toerisme- en recreatiesector;
verkeers- en mobiliteitssector.

Geef een vervanger van het andere geslacht door

Bij de samenstelling van de Gecoro mag niet meer dan twee derde van hetzelfde geslacht zijn. Daarom wordt gevraagd om iemand van het andere geslacht te kiezen als je plaatsvervanger. Je dient best je kandidatuur in via de vereniging waar je deel van uitmaakt. Het is belangrijk dat je onafhankelijk bent van politiek of drukkingsgroepen en dat het algemeen belang primeert op het private.

Kandidaat stellen

Stuur je cv en motivatiebrief (verduidelijk je affiniteit met de materie), diploma’s en beroepservaring naar gecoro@diksmuide.be. Of kom langs bij ons op kantoor. Deadline voor kandidaturen is vrijdag 13 september 2019.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.