Home > Diksmuide organiseert thema- en expertkampen voor tieners in sportcomplex De Pluimen

Diksmuide organiseert thema- en expertkampen voor tieners in sportcomplex De Pluimen

Geschreven op 7 juli 2022 om 08:26 door Mario De Wilde

Ook dit jaar organiseert de stad Diksmuide tijdens de zomervakantie verschillende thema- en expertkampen voor tieners in sportcomplex De Pluimen. Het roboticakamp trapte de vakantiekampen figuurlijk af, maar er volgt nog veel meer…
In totaal organiseert de stad deze zomer vijf kampen voor kinderen vanaf het vijfde leerjaar tot en met het derde middelbaar of tweede middelbaar voor het tienersportkamp (geboortejaren 2011 t.e.m. 2007/2008). Er is in totaal plaats voor zo’n 100 jongeren. Het roboticakamp mocht de spits afbijten. Tijdens deze driedaagse leerden de jongeren programmeren om zelf een minirobot aan te sturen, maar maakte ze hun eigen robot die ze ook echt konden laten bewegen. Tussendoor konden ze de benen even strekken in de sport- en spelmomenten. Met 20 deelnemers, 15 jongens en 5 meisjes, was het kamp ook volzet.
Nog op het programma
Er staat echter nog heel wat te gebeuren in sportcomplex De Pluimen:
Hair- & beautykamp – 12 t.e.m. 14 juli
Een kamp voor echte stylisten. Jongeren leren er de kneepjes van het vak onder begeleiding van een echte styliste. Unieke kapsels, make-up technieken… Het komt allemaal aan bod!
Fashionkamp – 8 t.e.m. 10 augustus
Wie graag anderen wil inspireren met zijn of haar eigenzinnige kijk op mode, is hier aan het juist adres. Op het programma: een eigen modelabel uit de grond stampen met duurzaam en ecologisch materiaal. Experts uit de modewereld zorgen voor de nodige begeleiding.
Tienersportkamp – 16 t.e.m. 19 augustus
Een exclusief sportkamp voor tieners van tien t.e.m. veertien jaar. De sportdienst voorziet coole, variërende activiteiten en sporten voor meisjes en jongens.
Roots of hiphop – 22 t.e.m. 24 augustus
De rijke ontstaansgeschiedenis van de hiphopcultuur in bakermat New York staat hier centraal. In elk district van New York komt staat een welbepaalde skill in de kijker: beats, lyrics, performance, graffiti en stickerart. De nodige bagage voor een spetterende showcase als afsluiter.
Inschrijven kan nog
Voor het hair- en beautykamp zijn de inschrijvingen afgesloten. Voor zowel het fashionkamp, tienersportkamp als roots of hiphop zijn er wat plaatsjes vrij. Inschrijven kan via https://webshopdiksmuide.recreatex.be. Problemen of een vraag? De sportdienst helpt je graag verder via 051 79 33 00.
Foto: stad Diksmuide

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.