Home > Diksmuide koopt gloednieuwe hogedruktrailer van bijna 60.000 euro aan

Diksmuide koopt gloednieuwe hogedruktrailer van bijna 60.000 euro aan

Geschreven op 22 december 2022 om 08:11 door Mario De Wilde

Het lokaal bestuur van Diksmuide neemt een hogedruktrailer in gebruik. Die zal ze onder meer inzetten voor het reinigen en onderhouden van straatmeubilair, speeltoestellen, verkeerssignalisatie, verhardingen, …De aankoop van een hogedruktrailer is een actie uit het beleidsplan ’86 acties voor 8600’. Daar engageert het stadsbestuur zich om extra in te zetten op een nette stad. De hogedruktrailer zorgt voor het professioneel beheren en onderhouden van het openbaar domein in Diksmuide. Het vervoegt het ander materiaal waarover de dienst Openbare ruimte beschikt, dat zijn onder andere een veegwagen, zwerfvuilstofzuiger, diverse kleine onkruidborstelmachines, onkruidbranders, … en zorgt voor het professioneel beheren en net houden van het openbaar domein in Diksmuide.

Specificaties hogedruktrailer

De hogedruktrailer is een dubbel as aanhangwagen, rijbewijs BE, met:

een hogedrukreiniger voor het reinigen van omgevingsvuil op zitbanken, afvalbakken, schuilhuisjes, fietsenbergingen, speeltoestellen, verkeerborden, enz.

een hogedrukstoom voor het verwijderen van olievlekken, graffiti, verf, kauwgom op verhardingen, objecten, cabines, speeltoestellen, enz.

heet water voor het bestrijden van kruidachtige gewassen op verhardingen, boomspiegels, … die moeilijk te beheren zijn door andere alternatieve bestrijdingssystemen zoals onkruidborstels, onkruidbranders, …

In de zomerperiode indien nodig water geven aan de bloembakken.

De trailer werd aangekocht bij het Kärcher Center Van Mol West, in Diksmuide voor 59.836,92 euro, btw inbegrepen.

Foto V.l.n.r.: Schepen Katleen Winne, schepen Martin Obin, schepen Greet Dever, Jody Timperman (teamleider Afvalbeheer), Thomas Ureel (Coördinator Publieke ruimte), burgemeester Lies Laridon, Hendrik Mostrey (teamleider Garage), schepen Marc De Keyrel en schepen Marc Deprez.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.