Home > Diksmuide investeert verder in groene mobiliteit met aankoop twee elektrische voertuigen

Diksmuide investeert verder in groene mobiliteit met aankoop twee elektrische voertuigen

Geschreven op 25 april 2024 om 07:12 door Mario De Wilde

Het wagenpark van Diksmuide heeft er sinds vorige week twee elektrische voertuigen bij. Voor de voertuigen – die straks vooral de dienst Publieke Ruimte zullen ondersteunen – werd bewust gekozen voor groene mobiliteit. De voertuigen zijn volledig elektrisch en kunnen dubbel gebruikt worden. Naast de laadruimte bieden de wagens elk plaats aan vijf inzittenden. Leg je de achterste zetels plat, dan creëer je extra laadruimte en tover je de wagen om tot een lichte bestelwagen. Beide wagens zullen dagelijks op de baan zijn voor onder meer de opvolging van wegenwerken en het groen- en wegbermbeheer.

Technische specificaties

Deze elektrische voertuigen hebben een vermogen van 90 kW en een koppel van 245 Nm. De actieradius bedraagt 300 kilometer (in ecostand). De wagen wekt zelf elektriciteit op bij het vertragen of afremmen. Door te investeren in twee volledig elektrische voertuigen, kiest het lokaal bestuur bewust voor duurzame, groene mobiliteit. Met deze aankoop wil de stad het goed voorbeeld geven en zowel de burger als bezoeker duidelijk maken dat Diksmuide investeert in milieuvriendelijke voertuigen.

Kostenplaatje

Het lokaal bestuur betaalde 39.864 euro per wagen (inclusief 21% btw). Zo’n 20% van het totaalbedrag is gesubsidieerd dankzij de EFIN2025-premie. Da’s een premie voor steden en gemeenten die aandeelhouder zijn van EFIN en zo het verduurzamen van het energiebeleid ondersteunt. De Diksmuidse autohandelaar Vandenbunder leverde beide voertuigen.

 

Op de foto herken je van links naar rechts schepen Martin Obin, schepen Greet Dever, burgemeester Lies Laridon, zaakvoerder Luc Vandenbunder, Hendrik Mostrey (teamleider Garage en Metaal), schepen Katleen Winne en Jeroen Clauw (garage Vandenbunder).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.