Home > Digitale infozuilen versterken buurtgevoel in Blankenberge

Digitale infozuilen versterken buurtgevoel in Blankenberge

Geschreven op 1 april 2023 om 08:08 door Mario De Wilde

Lokaal bestuur Blankenberge plaatst 35 digitale infozuilen bij lokale handelaars, zorgverstrekkers en een aantal stadsdiensten. Via de zuilen deelt het lokaal bestuur zowel stadsbrede als buurtgerichte informatie met de Blankenbergenaar om hen te informeren, te sensibiliseren en te activeren.

Elke infozuil heeft een LCD-aanraakscherm, een folderhouder met meerdere vakken voor buurtkaartjes en een geïntegreerde brievenbus. Door een buurtkaartje in te vullen en in de brievenbus te deponeren, kunnen buurtbewoners een idee kenbaar maken, een buur bedanken, een helpende hand bieden of een vraag stellen. Vrijwilligers bezorgen de kaartjes wekelijks aan het lokaal dienstencentrum De Bollaard, waar de medewerkers op hun beurt contact opnemen met de buurtbewoners om samen aan de slag te gaan.

Schepen van Welzijn Annie De Pauw: “Lokale handelaars en zorgverstrekkers hebben veelal een goed contact met de buurtbewoners en zijn vertrouwenspersonen in de buurt. Door de infozuilen bij hen te plaatsen, kunnen we buurtbewoners beter informeren en sensibiliseren en zo de verbondenheid in de buurt versterken. We hopen op die manier ook kwetsbare inwoners beter te bereiken. De buurtkaartjes zijn een laagdrempelige manier om de noodzakelijke diensten te contacteren.”

Schepen van Digitalisering & Innovatie Mitch De Geest: “Dankzij de infozuilen kunnen we snel belangrijke en buurgerichte informatie delen met onze inwoners die minder digitaal onderlegd zijn. Daarnaast is het ook een extra kanaal om evenementen te promoten en gebruiken we het ook als extra kanaal om stadsnieuws te communiceren, denk maar aan lokale wegenwerken, vacatures of nieuwe stadsprojecten.”

De infozuilen komen er dankzij Vlaamse projectmiddelen in het kader van het project Zorgzame buurten.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.