Home > Digipunt Ledegem pakt dit jaar uit met gratis workshops en digihulp

Digipunt Ledegem pakt dit jaar uit met gratis workshops en digihulp

Geschreven op 2 januari 2024 om 10:58 door Mario De Wilde

Door de oprukkende digitalisering is het belangrijk om voldoende digitaal geletterd te zijn. Het digipunt Ledegem organiseert daarom op dinsdag 9 januari twee gratis workshops. In de voormiddag leer je alles over Itsme, in de namiddag staat digitaal betalen met Payconiq op het programma. Heb je een vraag of wil je advies over een digitale toepassing? Lukt het je niet om pakweg een app als Itsme te installeren? Ga dan eens langs bij onze digihelper. Een digihelper is iemand die goed met een computer, tablet en smartphone overweg kan en die deze kennis wil delen met andere mensen.

“Mee zijn met de digitaliseringsgolf is noodzakelijk om optimaal te kunnen functioneren in de maatschappij van vandaag én morgen. Daarom zullen we op regelmatige basis vormingen aanbieden aan onze inwoners om hun digitale kennis op te krikken of uit te breiden”, aldus schepen van digitalisering Geert Dessein.

Gratis workshops
Beide workshops vinden plaats op dinsdag 9 januari in het digipunt in de bibliotheek. In de voormiddag van 9 uur tot 12 uur leer je de Itsme-app installeren en gebruiken op digitale toepassingen zoals MyMinFin, Mijngezondheid of My eBox.
Tijdens de workshop in de namiddag van 13.30 tot 16.30 uur installeer je samen met de lesgever Payconiq, koppel je deze app aan je eigen bank app en leer je de belangrijkste functies gebruiken. Daarna kun je vlot cashloos betalen bij jouw favoriete handelaars.
Deze vormingen zijn de eerste in een reeks gratis opleidingen met als doel de digitale geletterdheid te vergroten.

PRAKTISCH Dinsdag 9 januari

9 tot 12 uur: eID, Itsme en toepassingen
13.30 tot 16.30 uur: betalen met Payconiq

Inschrijven voor één of beide vormingen kan via 056 894 881 of bibliotheek@ledegem.be. Het aantal plaatsen is per vorming beperkt tot 12 personen, wees er dus snel bij.

Onze digihelper zoekt een antwoord op jouw digitale vraag
Op 18 december ging Frans Huyghe bij ons als digihelper aan de slag. Een digihelper is iemand die goed met een computer, tablet en smartphone overweg kan en die deze kennis wil delen met andere mensen. Frans Huyghe heeft er een decennialange carrière in de banksector opzitten. Vanuit die hoedanigheid is hij met de eerste computers in contact gekomen. Zijn interesse was onmiddellijk geprikkeld. Niet snel daarna kocht hij zijn eerste pc en kon hij de wereld van het digitale voluit exploreren. Ook de overstap naar online bankieren heeft hij vanaf het prille begin meegemaakt. De kennis die hij verworven heeft door beroepshalve mee te groeien met de digitalisering in combinatie met een persoonlijke interesse in alles wat met computers te maken heeft, wil hij aanwenden om andere mensen digitaal vaardiger te maken.

De digihelper houdt spreekuur op:

Iedere eerste maandag van de maand van 10 tot 12 uur.
Iedere derde maandag van de maand van 16 tot 18 uur.

Heb je een vraag of wil je advies over een digitale toepassing? Lukt het je niet om pakweg een app als Itsme te installeren? Ga dan eens langs bij onze digihelper. Een afspraak maken kan telefonisch (056 894 881) of via mail bibliotheek@ledegem.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.