Home > Dierenpark De Zonnegloed in Vleteren gaat over een week weer open

Dierenpark De Zonnegloed in Vleteren gaat over een week weer open

Geschreven op 14 mei 2020 om 10:42 door Mario De Wilde

Het bekende dierenpark Zonnegloed in Vleteren bij Ieper gaat over precies een week, op donderdag 21 mei, opnieuw open  en daarmee is een financiële crisis gelukkig afgewend want de geldreserves waren volgens eigenaar Karel Ackaert op. Normaal gezien mocht De Zonnegloed nu maandag al opnieuw de deuren openen maar Ackaert wil zichzelf en de vrijwilligers nog wat extra tijd gunnen met de voorbereidingen. Voorlopig worden er geen voedervoorstellingen georganiseerd omdat daar te veel mensen op afkomen. Gidsbeurten kunnen dan weer wel, maar alleen per gezin. “Wie ons een bezoekje wil brengen, zal eerst op de site moeten reserveren. Ook mensen die een abonnement hebben, moeten dat doen. Voorlopig wordt de toegang beperkt tot duizend bezoekers tegelijk.

De Zonnegloed is een thuisbasis van ongeveer 350 dieren, elk met hun verschillende karakters en persoonlijkheden. Omdat we een actief rescue centrum zijn dat zich bezighoud met individuen die vaak niet echt een gelukkige leven hebben gehad, hebben de dieren altijd voorrang. Het zijn uitheemse dieren in nood, dieren die niet meer terug in de natuur kunnen. Ze komen uit diverse Europese opvangcentra. We bieden ze een warme thuis aan voor de rest van hun leven.
Een plaats waar dieren deze kansen krijgen, noemt een Sanctuary. Dit betekent een veilig nest, een warme thuis. Vandaar de naam De Zonnegloed. In Europa is De Zonnegloed hierin uniek. Met uw bezoek beleef je niet alleen een leuke, leerzame dag, maar je steunt ook de werking van De Zonnegloed vzw, namelijk het redden van verwaarloosde, wilde dieren.

• 20 soorten roofdieren, zoals beren, lynxen, stokstaartjes …
• 10 soorten apen, zoals baardapen, bavianen, gibbons, berberapen, …
• 30 soorten andere zoogdieren, zoals hoefdieren (zebra’s, antilopen, rendieren, … ) knaagdieren (stekelvarkens, walabys, eekhoorns, …)
• 30 soorten reptielen, zoals pythons, boas, schildpadden, leguanen, varanen …
• 30 soorten vogels, roofvogels en uilen (arendbuizerd, sneeuwuilen, afrikaanse oehoe, bosuilen …), papegaaien (groenvleugelara, grijze roodstaartpapegaai, …) zwanen, emoe’s, kraanvogels …

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.