Home > ‘Dienst voor verkoop’. Voor u getest: de Birdybox van Relaxound: 8/10

‘Dienst voor verkoop’. Voor u getest: de Birdybox van Relaxound: 8/10

Geschreven op 9 februari 2022 om 16:24 door Mario De Wilde

Op regelmatige tijdstippen test Het Nieuws van West-Vlaanderen graag een nieuw product voor de lezers uit. Geheel objectief en zonder vooroordelen. Deze week kregen we een stukje lente met een koerierdienst aangeleverd. In officiële termen ging het om de Birdybox. Qua timing prima op tijd want het kwik maakte plots een klimmetje naar een voorzichtige 14 graden en het zonnetje ging plots schijnen.

Even de marketingmachine erbij halen: in 2013 introduceerde het Duitse bedrijf Relaxound de eerste soundbox “de Zwitscherbox”. De eerste soundboxen werden in de huiskamers van de twee oprichters bedacht en gerealiseerd. Inmiddels werden er meer dan 1 miljoen soundboxes verkocht, in meer dan 40 landen wereldwijd. Naast de Zwitscherbox, introduceerde men de Birdybox, Lakesidebox en onlangs de Oceanbox.

De producten van Relaxound laten je in een wereld zonder stress en tijdsdruk ervaren. We voelen ons het meest op ons gemakt wanneer we ontspannen zijn. Lichaam en geest zijn in balans, de adem wordt dieper en de blik wordt zachter, we zijn gelukkiger en voelen ons vrij. Relaxound brengt deze waardevolle momenten van ontspanning in het dagelijks leven met inspirerende natuurgeluiden die zorgen voor intuïtieve ontspanning.

Met vrolijk vogel getjilp geeft de Zwitscherbox een moment van rust en ontspanning. Het vogelconcert wordt door een bewegingsdetector geactiveerd en vervaagt na 2 minuten. Voor een kortere ontspanning is er de Birdybox, waar eveneens een prachtig vogelconcert uit klinkt. Door de korte duur van 20 seconden is deze perfect voor bij de coffee corner.

Voor wie niet van vogeltjes houdt is er de Lakesidebox. Het lijkt alsof je aan de oever van een meer zit midden in de ongerepte natuur. Het water spettert, vogels fluiten, eenden snateren en krekels tjirpen en je kunt direct ontspannen. Duur: 2 minuten.

Met de nieuwe Oceanbox van Relaxound waan je jezelf aan het strand. Deze soundbox laat je dromen van de uitgestrektheid van de oceaan. Het geluid van de zee en de roep van de meeuwen geven je nieuwe energie of juist een moment van bezinning. Duur: 100 seconden.

Alle soundboxen zijn perfect voor alle plaatsen waar het dagelijkse leven even stilstaat. Met een kleine draaischakelaar kan het volume individueel worden aangepast of volledig worden uitgeschakeld. De vele uitvoeringen en kleuren maken dit een leuk decoratief item in huis. Er is keuze uit gekleurde neon prints, bos- en oceaanmotieven. Voor wie de natuur echt in huis wil halen zijn er vele houtsoorten zoals eiken, essen en beuken.

Conclusie: 8/10

We hadden de Birdybox bij de koffiezet geplaatst wat betekende dat hij meteen flink aan de slag mocht. En hij liet ons niet in de steek. Hij was meteen ook onderwerp van flink wat gesprekken. Zelfs het vogeltelweekeinde van twee weken geleden kwam ter sprake. Verwacht niet dat je door deze Birdybox plots alle problemen van de baan zijn, maar het is wel een leuke vondst en bovendien kan je hem overal als handige en designvolle lichtgewicht meenemen. Ook de kleuren zijn bepaald hip te noemen en voor de prijs (vanaf € 49) hoef je het ook niet te laten. Woon je midden een bos zou ik deze Birdybox als een overbodige koop beschouwen maar wie op een flat of in de stad woont, een prima gadget. Onder het motto ‘alles is beter dan  Zolpidem of Zopiclon’ is deze Birdybox een (goedkopere en gezondere) gezel voor een heerlijke nachtrust. Een meer dan verdiende 8/10 score voor deze Knappe Vogel.

De soundboxen zijn verkrijgbaar vanaf € 49,- via www.relaxound.com

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.