Home > Dienst voor verkoop. Signature Slim-toetsenbord van Logitech: 96/100

Dienst voor verkoop. Signature Slim-toetsenbord van Logitech: 96/100

Geschreven op 29 april 2024 om 06:48 door Mario De Wilde

Wekelijks test Het Nieuws van West-Vlaanderen graag een nieuw product of apparaat voor haar lezers uit. Geheel objectief en zonder vooroordelen. Het nieuwe product wordt daarbij uitvoerig getest vooraleer er een eensgezind eindresultaat opgemaakt wordt. Voor de test van deze week wordt het een toetsenbord. In Vlaanderen gebruiken we nu nog de helft van onze tijd een computermuis, maar steeds vaker worden we aangemoedigd juist sneltoetsen te gebruiken. En vermits we, jong en oud, een groot deel van onze dag aan de computer zitten, is het belang van een goed toetsenbord niet te onderschatten.

De missie van Logitech

Met de Signature Slim MK950-Combo en K950-toetsenbord richt Logitech zich snel op schakelen tussen werk- en privéleven. De Signature Slim-producten zijn ontworpen om de gebruikerservaring tussen persoonlijke computers en computers die voor werk worden gebruikt te verbeteren en de grens hiertussen te laten vervagen. Mensen die één enkele werkruimte gebruiken voor zowel privé- als professionele doeleinden kunnen hun hart ophalen aan Signature Slim. Deze lijn bevat namelijk meer toepassingen dan instapmodellen, werkt samen met aanpasbare software om tijd te besparen en ziet er bovenal strak uit in zowel persoonlijke setups als setups voor werk.

“De Signature Slim MK950 Combo is  ontworpen om mensen te helpen tijdens werk, in het dagelijks leven en alles wat daartussenin zit,” vertelt Art O’Gnimh, general manager van de Core Personal Workspace Solution business bij Logitech. “De producten helpen gebruikers om alle controle te behouden over zowel hun professionele leven als hun persoonlijke leven, want de apparatuur verbindt moeiteloos met de computer op werk en schakelt probleemloos over naar PC’s. Ook qua uitstraling past de Signature Slim-lijn uitstekend in dit plaatje.” 

De Signature Slim MK 950 Combo bestaat uit het Signature Slim K950 draadloze toetsenbord en de Signature Plus M750 draadloze muis. De Combo is beschikbaar in de kleuren Graphite en Off-White. Dit duo is afgestemd op levensstijlen waarin werk en thuis samenkomen: schakel over van PC’s naar computers voor werk met één druk op de knop. De stille toetsaanslagen en muisklikken zorgen ervoor dat gefocust en ongestoord werken eenvoudiger wordt en scrollen verloopt snel en accuraat dankzij SmartWheel.

Signature Slim MK950 Combo for Business
Naast de consumentenversie Signature Slim MK950 Combo brengt Logitech een Signature Slim MK950 Combo uit die speciaal voor bedrijven is ontwikkeld. Deze ‘for Business’-variant speelt in op de behoeften van IT-afdelingen en maakt het eenvoudig om hun teams op grote schaal te voorzien van kwalitatieve tools die zij op afstand kunnen monitoren, gezond kunnen houden en updaten. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Logitech Sync-software.

Ook is de Signature Slim MK950 Combo for Business uitgerust met Logi Bolt-technologie, die betrouwbare, draadloze verbindingen garandeert, zelfs in drukke omgevingen die zwaar worden belast met draadloze verbindingen. De Combo werkt bovendien samen met Windows, macOS, Chrome OS en andere toonaangevende besturingssystemen voor de nodige flexibiliteit.

Oog voor duurzaamheid
Signature Slim K950 en Signature Slim MK950 Combo zijn ontworpen met Logitech’s doelstelling in het achterhoofd om producten te creëren die het leven van mensen beter maken. Dit betekent ook dat impact op het milieu en sociale impact worden meegenomen in iedere ontwerpbeslissing die Logitech maakt. Beide producten zijn gecertificeerd uitstootneutraal, net als alle andere producten van Logitech. De papieren verpakking is afkomstig uit FSC™-gecertificeerde bossen en andere gecontroleerde bronnen. De plastic onderdelen in de Signature Slim K950, Signature Slim MK950 Combo en Signature Slim KM950 Combo for Business maken gebruik van gecertificeerd, gerecycled plastic uit oude consumentenelectronica, dat op deze manier een tweede leven krijgt.

Adviesprijs en beschikbaarheid
Het Signature Slim K950 draadloze toetsenbord en de Signature Slim Combo MK950 (for Business) zijn nu verkrijgbaar in de kleuren Graphite en Off-White via www.logitech.com/nl en verschillende (r)etailers. De adviesprijzen zijn respectievelijk €89,99 en €119,00.

Conclusie

We ontvingen weliswaar het minder in Vlaanderen populaire Qwerty-toetsenbord (alhoewel et de meest gebruikte en internationale toetsenbordindeling is) en dus was het bij de test even wennen. De vorm en de lay-out van het toetsenbord is duidelijk afgestemd op de natuurlijke houding van je handen en vingers. Het mooi gevormd ontwerp zorgt ook voor een natuurlijkere beweging van de polsen en armen, wat kan helpen om blessures of vermoeidheid te voorkomen. De toetsen reageren bijzonder snel en het indrukken van de toets kost zeer weinig kracht. Bovendien zijn ze nauwelijks hoorbaar wat voor je omgeving dan weer een enorm pluspunt is. Conclusie: wie aan een nieuw toetsenbord toe is, zal aan dit Signature Slim-toetsenbord van Logitech heel veel plezier beleven. Met onze (niet voorgeprogrammeerde) getallentoetsen gaven we deze Logitech dan ook graag een 96/100

4 reacties

Leander De Mets
Geschreven op 2024-04-30 09:51:15
In de Mediamarkt zeker te vinden. De meeste keuze daar. Leander De Mets uit het zonnige Rumbeke
Gerry Meijers
Geschreven op 2024-04-29 19:15:56
Deze middag naar Vandenborre in Oostende geweest en daar hadden ze dat model niet binnen. Vreemd voor een nieuw product. Gerry Meijers.
Sophie Debuysere Zeelaan Knokke
Geschreven op 2024-04-29 11:19:12
Leuk om te lezen. Ben zelf al jarenlang een fervente Logitech gebruiker en ik zou nooit geen ander type in huis willen halen. Deze versie was me in ieder geval onbekend. Leuk om te weten.
Kaatje Vandenbon, Middelkerke
Geschreven op 2024-04-29 08:44:30
Geef mij maar de klassieke laptop of het tablet waarbij ik geen apart toetsenbord nodig hebt. Ik werk er al jaren mee en dat zonder de minste problemen. Idem bij mijn werkgever. Kaatje Vandenbon, Middelkerke

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.