Home > Dienst voor Verkoop. De Dreame L10s Ultra stofzuiger- en dweilrobot: 95/100

Dienst voor Verkoop. De Dreame L10s Ultra stofzuiger- en dweilrobot: 95/100

Geschreven op 11 januari 2024 om 07:30 door Mario De Wilde

Wekelijks test Het Nieuws van West-Vlaanderen graag een nieuw product voor haar lezers uit. Geheel objectief en zonder vooroordelen. Het nieuwe product wordt daarbij uitvoerig getest vooraleer er een eensgezind eindresultaat opgemaakt wordt. Voor de test van deze week wordt het de Dreame L10s Ultra stofzuiger- en dweilrobot die al het werk uit handen neemt, vol met handige functies. Hij kan zowel stofzuigen als dweilen. Dankzij het basisstation wordt de stofzuiger automatisch geleegd wanneer deze vol is, maar wordt ook het dweilwater automatisch ververst wanneer nodig. Nu, dat kwam heel goed van pas op de redactie na het uitpakken van alle cadeautjes en het schenken van menig glas. Vooraleer we tot de echte test overgaan, even deze knappe schoonpoetser aan jullie voorstellen.

Stel het in en vergeet het.

Automatiseer uw dagelijkse schoonmaak en kom thuis met net schoongemaakte vloeren die lekker ruiken en goed aanvoelen. Stop met zoveel van je tijd te besteden aan schoonmaken en begin te genieten van je huis.

Automatische stofopvang, dweilen en drogen, water bijvullen, oplossingen toevoegen, snel in kaart brengen en padplanning zorgen er samen voor dat volledig geautomatiseerde schoonmaak in huis werkelijkheid wordt.

Creatief en intelligent om net als jij schoon te maken.

AI-gestuurde navigatie zorgt ervoor dat uw hele huis efficiënt en effectief wordt schoongemaakt, waardoor gemiste plekken, herhaaldelijk schoonmaken, verdwalen of vastlopen worden verminderd.

Maak kennis met AI.

De geavanceerde AI Action maakt gebruik van een RGB-camera en 3D-gestructureerd licht om uw huis snel te leren kennen, schoonmaakstrategieën aan te passen en automatisch paden te genereren op basis van het type obstakel, vloer en kamer. Begin sneller met schoonmaken met snelle kaarten die een 3D-kaart van uw huis genereren.

Sterke zuigkracht.

Automatische aanpassing.

Grondige reiniging.

Haar, vuil, stof en ander vuil kunnen zich nergens verbergen met geavanceerde technologie en een ingenieus borstelontwerp dat fijne deeltjes opschudt en het gemakkelijk maakt om lange haren te ontwarren.
Machtig
5.300 Pa*
Zuigkracht, automatische tapijtdetectie, zuigkracht en een robuuste rubberen borstelcoördinaat om huishoudelijk afval van vloerkleden, uit tapijten en van harde vloeren te trekken.

*5.300 Pa: Gebaseerd op tests in het laboratorium van Dreame. De werkelijke prestaties kunnen variëren, afhankelijk van de werkelijke omgeving en het gebruik.

Automatisch leegt voor onafhankelijke reiniging.

Het automatisch leegmakende systeem maakt gebruik van ons exclusieve DualBoost 2.0-systeem om lucht in de stofbak van de robot te blazen en deze in een stofzak van drie liter te zuigen. Snel legen, minimaal geluid en vrijwel geen verstopping.

Laat uw vloeren glanzen.

Veegt vuil en roet door uw hele huis en beslaat tot 200 m² (2.152 ft²) dankzij een groot waterreservoir van 2,5 liter, om uw hout, tegels, vinyl of andere harde vloeren verfrissend schoon te maken.

Dubbele roterende dweilen draaien met 180 tpm onder stevige druk om vloeren grondig te schrobben. Automatische water- en oplossingstoevoeging vullen uw robot aan met de juiste oplossing/waterverhouding om de vloeren in uw hele huis te laten glanzen.

Dweilen automatisch schoon en droog gemaakt.

Automatisch dweilen zorgt ervoor dat vuil wordt opgeruimd, niet alleen verplaatst
.

De L10s Ultra verhoogt de dweilen wanneer u terugkeert naar het basisstation om ervoor te zorgen dat uw vloeren onberispelijk blijven.

Automatische dweilreiniging dompelt de moppen onder in water en draait ze op hoge snelheid tegen groeven in de verwijderbare bodemplaat om vuil los te maken.

Conclusie

O.K., ik beken als technologie-enthousiasteling: ik ben een beetje argwanend op vlak van huishoudelijke robots. Onder het mom van ‘wat ikzelf doe, kan ik beter’ werd de doos opengemaakt en kwam er een vrij flitsend model piepen. Het instellen van het apparaat verliep eigenlijk in een vingerknip. Alles wordt netjes uitgelegd en dan staat hij klaar: onze Dreame L10s Ultra  voor zijn eerste uitstapje en een verkenningsrondje door de living.  Al na een kwartier waren we flink onder de indruk van de sterke zuigkracht in combinatie met de goede zuigopname. Ook het minimale zoemgeluid is best prettig te noemen. De optische of akoestische sensoren werken uitstekend bij ‘vergetelheidjes’. Grondigheid troef! Voor deze vuurproef lieten we deze Dreame L10s Ultra alles testen: harde vloeren (laminaat of parket), een zachte linoleumvloer en de zware proef, een tapijt. Ook best handig, het automatisch leegmakende systeem. ’s Avonds, toen we gingen slapen, mocht onze huishoudhulp de dweilfunctie tonen. Geen geluid te horen in onze slaapkamer en ’s morgens bij het opstaan was het best spannend wat hij er van gemaakt had. Zelf had deze Dreame L10s Ultra zich al opnieuw in zijn laadstation genesteld. Wat we ontdekten was een heerlijk glimmende vloer en ook enkele hardnekkige vlekken, die we opzettelijk aangebracht hadden, waren als spreekwoordelijke sneeuw voor de zon verdwenen. Er werd net geen polonaise gedanst op onze redactie. Dus we belonen deze gecombineerde Mr. Proper stofzuiger/dweilrobot dan heel graag met een 95/100 score. Consumententip! Ben je stofzuigen en dweilen beu? Geen zin in robot reddingsoperaties? Welnu, dan bezorgt de Dreame L10s Ultra een fijne toevoeging aan je huishouden. Consumentenprijs: € 899. Alle info op deze link 

8 reacties

Depoortere Hein
Geschreven op 2024-01-11 15:37:36
Stel dat ik dat aanschaf en er zijn achteraf klachten. Kan ik dan bij een dealer te rade gaan bij garantie? Depoortere Hein
Tinne Delacauw. Koksijde
Geschreven op 2024-01-11 14:55:56
Beste José. Dat kan wel kloppen, maar 40 jaar geleden zal dat ook wel door iemand gezegd zijn toen de eerste stofzuiger of koffiezetmachine op de markt kwam. Vooruitgang wordt dat genoemd. Ik ben er helemaal voor. Tinne Delacauw. Koksijde
Kimberley Vlietinck, Knokke
Geschreven op 2024-01-11 14:45:16
Van het merk heb ik spijtig genoeg nog nooit gehoord. Bij welke winkels in onze regio is dat te bekijken. Kunnen er ook demonstraties in de winkel gegeven worden? Het gaat toch om een flink dure aanschaf. Kimberley Vlietinck, Knokke
Agnes Verfaille Oostende
Geschreven op 2024-01-11 10:19:59
Ieder zijn ding, José. Voor mij is zo een robot de beste koop geweest en brengt hij het grootste gebruiksgemak met zich mee. Nog beter dan een vaatwaasmachine, al kan ik die toch ook niet missen. Agnes Verfaille uit Stene bij Oostende
José
Geschreven op 2024-01-11 10:15:36
Wat is er eigenlijk mis met zelf te dweilen en te stofzuigen? Ik doe samen met mijn man twee keer per week de schoonmaak. Al dertig jaar. Niets geeft zo een voldoening wanneer alles mooi gekuist is en lekker ruikt. Daar gaat niets boven. José en Hendrik.
A. Van Thournout
Geschreven op 2024-01-11 07:50:16
Alles staat of valt met de kracht van de motor, Carla. Wij hebben ons destijds ook laten vangen door een goedkoper model aan te kopen. Gevolg, de robot kwam overal vast te zitten en proper was het zeker niet. Soms raakte hij ook wel de weg kwijt. Omdat kuisen voor mij heel vermoeiend is, hebben we nu recent een nieuwe gekocht en ik ben er blij mee. Hij rijd heel voorzichtig op de meubels af en botst er zelfs niet tegen. Enkel bij onze zetel (vanwege donker onder de zetel) heeft hij moeite en botst hij wel eens tegen de zetelpoten. Maar stofzuigen doet hij als de beste. We hebben een langharige kat (Mooby) hier rondlopen en die vind het best leuk, al was hij in het begin toch wel heel benouwd van de robot. Beiden zijn voor mij nu onmisbaar geworden. Maar één raad beste Carla, koop een krachtig model zoals hierboven ook gemeld wordt en kijk niet op 100 euro bij de aankoop. Tot je dienst. A. Van Thournout uit Tielt
Lars Vandeperre. Oostende
Geschreven op 2024-01-11 07:43:12
Ik zit op de trein naar Antwerpen wanneer ik dit stukje lees. Ik zou zeggen, hier in wagon 7 kunnen ze ook wel zo'n dweilrobot gebruiken. Ik die dacht dat 's morgens de treinen mooi gekuist weer een nieuwe dag in gaan. Naïef! Lars Vandeperre. Oostende
Carla Rodrigues
Geschreven op 2024-01-11 07:37:45
Met heel veel interesse deze test gelezen. Wij hebben een drietal jaar geleden een robot, weliswaar van een ander (bekend) merk gekocht en hebben die amper tien keer gebruikt. Het is niet de bedoeling dat je met zo een apparaat achteraf ook nog eens zelf moet gaan stofzuigen. Welnu, dat was toen hetgeen we na de actie van onze stofzuigrobot moesten doen. Zelfs de kleinste kruimeltjes 'vergat' hij op te kuisen. Intussen zijn we natuurlijk weer enkele jaren verder en de techniek zal ook wel verbeterd zijn. We kregen van een broer van mij ook meer positieve berichten. Misschien toch weer eens overwegen om een nieuwe te kopen. Carla Rodrigues. Oostende

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.