Home > Dienst voor Verkoop: de Barcelona-Pro kookpot van GreenPan: 48/50

Dienst voor Verkoop: de Barcelona-Pro kookpot van GreenPan: 48/50

Geschreven op 6 oktober 2023 om 06:57 door Mario De Wilde

Wekelijks test Het Nieuws van West-Vlaanderen graag een nieuw product voor haar lezers uit. Geheel objectief en zonder vooroordelen. Afgelopen dagen mochten we, groen als we op de redactie zijn, de gloednieuwe Barcelona-Pro kookpot van GreenPan uittesten. En dus werden er op de redactie groenten, kip, vis en kruiden in huis gehaald om deze blitse kookpot van GreenPan het vuur aan de schenen te leggen.

Steeds meer staan we stil bij het belang van een gezonde planeet en waarbij we initiatieven vieren die de aarde helpen gezonder te worden. GreenPan is zich erg bewust van haar rol en nam al meer dan 15 jaar geleden haar verantwoordelijkheid door als merk pannen en ander kookgerei te ontwikkelen met een PFAS-vrije ThermolonTM keramische antikleeflaag. Want de keramische antikleeflaag van GreenPan heeft alle voordelen van een traditionele antikleeflaag maar dan zónder de schadelijke stoffen. Met GreenPan weet je dus dat je écht gezond kookt. Fijn voor het oog, voor de planeet én voor onze toekomstige generaties. Voor GreenPan is het elke dag Earth Day!

Gezond koken begint met GreenPan

Je wil graag gezond en bewust koken, maar weet niet waar je moet beginnen? Met het juiste kookgerei zet je alvast een stap in de goede richting! GreenPan ontwikkelde in 2007 pannen met een PFAS-vrije Thermolon™ keramische antikleeflaag . Het begin van een wereldwijde revolutie! Want deze keramische antikleeflaag heeft alle voordelen van een traditionele antikleeflaag, maar dan zónder PFAS. De antikleeflaag is ook nog eens glad: je hebt weinig olie of boter nodig en je pan is in een handomdraai schoon te maken. Met GreenPan kook je dus écht gezond, in stijlvol kookgerei. Fijn voor de planeet, voor jezelf én voor onze toekomstige generaties!

PFAS-vrij koken

Traditionele antikleeflagen zijn meestal gemaakt met PFAS (poly- en perfluoralkylstoffen). Deze chemische stoffen maken alledaagse gebruiksvoorwerpen water-, vet- en vuilafstotend en breken nauwelijks af in het milieu. Vandaar hun bijnaam ‘forever chemicals’. Tijdens het productieproces kunnen PFAS terecht komen in het grondwater, in onze voedselketen en uiteindelijk in ons lichaam, waar ze schade kunnen veroorzaken . Daar wilde GreenPan niet aan meedoen! In 2007 maakte de wereld kennis met hun gezonde keramische antikleeflaag. Thermolon™ was een PFAS-vrij alternatief voor traditionele antikleeflagen. Intussen is het merk toe aan de negende generatie van hun Thermolon™ antikleeflaag.

De Barcelona-reeks van GreenPan is ontworpen om een leven lang mee te gaan. De combinatie van extra dik aluminium en onze nieuwste Magneto-inductietechnologie garandeert een snelle en gelijkmatige warmteverdeling. De grepen van gegoten roestvrij staal liggen goed in de hand en dragen bij tot een elegante look. Tot zover de marketing met de bekende slogans. Maar klopt het ook?

Conclusie

En daarvoor is deze ‘Dienst voor Verkoop’-testrubriek voor onze lezers uitgevonden. Vol verwachting werd de verpakking geopend (die mooi stevig en handig in de doos zit). Altijd al een magisch moment. De Groene Pannen-filosofie indachtig ook weinig of geen plastic of giftig verpakkingsmateriaal. Al meteen bij het vastpakken van de pan lag hij zonder goed in de hand. Met een gewicht van 860 gram heb je een zeer degelijk product in de hand. Twee mooie handvaten weten ook meteen te bekoren. Extra troef: deze pannen zijn allemaal geschikt voor meerdere soorten warmtebronnen waaronder inductie. Omdat men bij GreenPan het over 100% krasbestendigheid heeft, gingen we nog voor het koken met een vork en een vrij scherp mesje over de bodem. De pot gaf geen kick en volledig geslaagd dus. Het vuur aan en vreemd, het leek in eerste instantie dat de pan wat hol is als die koud is, maar die trekt perfect recht als je deze opwarmt. Onze groentjes begonnen meteen te zingen, een duidelijk bewijs dat ze heel gelukkig waren. Dat deze kookpot een glazen deksel heeft, is handig en werkt perfect om je kunstwerken in de gaten te houden tijdens de kook.

Steamy stoominzet

Nog slimmer stomen doe je met de meegeleverde Steamy! Dit stoominzetstuk maakt gezond koken extra makkelijk, met een ingenieus ontwerp dat maximaal de aroma’s, vitaminen en kleur van jouw ingrediënten behoudt. Het enige wat je nodig hebt is de kookpot van 24 cm die we daarnet tegen het licht hielden. Gestoomde groenten, vis, rijstgerechten, dimsum,… De mogelijkheden zijn eindeloos! Het zorgt er allemaal voor dat koken een ‘koud’ kunstje. Eindconclusie: deze Barcelona Greenpan is niet zwaar, bakt absoluut niet aan, is modieus, gemakkelijk schoon te maken, 100% anti kras. Z’n prijs (€ 139.90) en de Steamy (€ 29.90) is hem meer en dubbel waard. Een dubbel verdiende 48/50 score.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.