Home > Dienst Toerisme van Ieper stelt nieuwe brochure voor

Dienst Toerisme van Ieper stelt nieuwe brochure voor

Geschreven op 24 januari 2020 om 18:00 door Mario De Wilde

De infobrochure over het toeristische aanbod in en rond Ieper bestaat al jarenlang. Ze biedt een overzicht van musea, bezienswaardigheden, fietsnetwerken, streekproducten en telkens enkele nieuwigheden. De brochure lig ter beschikking op de dienst Toerisme Ieper in verschillende talen (Nederlands, Engels, Frans en Duits) en wordt doorgestuurd naar de verschillende logiesuitbaters en toeristische ondernemers in de streek. Ook de toeristische diensten van de buurgemeenten krijgen de brochures. De aanpak van deze brochure is nieuw.

Het schrijfwerk werd voor het eerst overgelaten aan een Ieperlinge met een boon voor onze kattenstad: copywriter Kelly Deriemaeker pende haar liefde neer met oog voor de grote verscheidenheid aan bezoekers: herdenkingstoeristen, fietsers en wandelaars, gezinnen en liefhebbers van ’t lekkere leven. Men ging ook te rade bij “Ieperse ambassadeurs”: mensen met een groot hart voor Ieper die hun leukste plekjes willen delen met de bezoekers van onze stad. Eén van hen vertelt je waar je volgens hem de beste vegan maaltijden vindt en een andere deelt de favoriete fietstochten van zijn niet-alledaagse fietsclub.

Eco? Logisch!

De brochure is ecologisch gedrukt, de glossy print is bijvoorbeeld bewust weggelaten. De dienst toerisme wil aantonen dat ze rekening houdt met de toekomst van ons milieu. Ook in het bezoekerscentrum van de Lakenhalle wordt dit jaar opnieuw de mogelijkheid aangeboden om de brochure digitaal te downloaden via een link of een QR-code. Dit werd voor het eerst getest in 2019 en leverde een papierbesparing van 50 kilogram papier op. Nu wordt deze test verder geoptimaliseerd met de digitale verspreiding van de brochure. De brochure wordt door de Ieperse logiessector verspreid via hun websites. Voor het eerst wordt bijgehouden hoeveel keer deze brochure digitaal gedownload wordt. Cijfers die gebruikt zullen worden om de verspreiding naar de toekomst nog te verbeteren. Ook sociale media worden intensief ingezet voor de verspreiding ervan.

Download de brochure via http://bit.ly/ieperNL2020

Foto Toerisme Ieper: schepen Desmadryl met de nieuwe brochure  

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.