Home > Diego De Baets uit Sint-Kruis finalist ‘Eerste Kok van België’ Club Prosper Montagné

Diego De Baets uit Sint-Kruis finalist ‘Eerste Kok van België’ Club Prosper Montagné

Geschreven op 30 juni 2021 om 10:07 door Mario De Wilde

Op 4 oktober 2021 organiseert de Gastronomische Club Prosper Montagné de finale van de wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2022’. Uit de talrijke inzendingen selecteerde de jury op basis van een recept met konijnde volgende vijf finalisten: Jamal Aichi uit Terhulpen, Diego De Baets uit Sint-Kruis Brugge,  Christophe De Meur uit Brussel, Stijn De Smet uit Zele en Abel Demeestere uit Heverlee.

Private chef Diego De Baets en Jamal Aichi, chef van restaurant Les Terrasses du Prince in Gembloux, staan voor de derde maal in de finale van het prestigieuze meesterschapsconcours. Stijn De Smet, sous-chef van restaurant Blunch in Zele, en Christophe De Meur, die achter het fornuis van de Britse ambassade in Brussel staat, haalden vorig jaar ook al de finale. Voor Abel Demeestere van restaurant Hof van Cleve in Kruisem is het zijn eerste deelname.

De koks moeten tijdens de finale drie gerechten klaarmaken: een voorgerecht met goudbrasem en langoustines, als hoofdgerecht konijn met drie garnituren en een saus, en een dessert met chocolade, flan, rolbiscuit en roomijs. Provoost-generaal Eddie Van Maele staat traditiegetrouw in voor het goede verloop van het concours. Pierre Résimont, chef van het tweesterrenrestaurant L’Eau Vive in Arbre, is ambassadeur van deze 69ste wedstrijdeditie.

De titel ‘Eerste Kok van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. De wedstrijd ‘Eerste Kok van België’ is namelijk op basis van de Wet van 13 mei 2009 erkend door de Minister van Middenstand als meesterschapswedstrijd.

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem.
www.club-prosper-montagne.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.