Home > Diamanten huwelijksjubileum voor Willy Claeys en Emilia Alonso y Moreno uit Knokke-Heist

Diamanten huwelijksjubileum voor Willy Claeys en Emilia Alonso y Moreno uit Knokke-Heist

Geschreven op 6 september 2022 om 10:28 door Mario De Wilde

Zaterdag 3 september 2022 was het feest in cafécultuur. Willy Claeys en Emilia Alonso y Moreno waren dan namelijk 60 jaar getrouwd. Burgemeester Piet De Groote en schepenen Astrid Mestdach en Anne Vervarcke-Pattyn feliciteerden het koppel namens het gemeentebestuur met een champagnebox.  ”Het lot heeft ons samengebracht”, vertelt Willy enthousiast. Willy en Emilia leerden elkaar kennen tijdens een hevige regenbui in een schuilhokje op de Lippenslaan. Emilia sprak Spaans en Willy Knoks maar die taalbarrière kon het koppel niet tegenhouden. Na twee jaar verkering trouwden ze in de kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele in Brussel. Ja hoor, net zoals ons koningspaar!

Willy is geboren en getogen in Knokke-Heist. Als jobstudent werkte hij tijdens het seizoen in een patisserie. Later werd hij behanger/stoffeerder en was hij tijdens de zomermaanden redder op het strand. Hij deed mee aan het examen van politie en was vervolgens 35 jaar lang in dienst bij onze Knokke-Heistse politie. In die hoedanigheid leerde hij verschillende burgemeesters kennen.

Emilia kwam naar België vanuit Madrid met haar familie tijdens de wereldtentoonstelling van 1958. Ze werkte eerst als gouvernante en zorgde daarna voor het eigen huishouden en de opvoeding van de kinderen. Willy en Emilia hebben namelijk drie kinderen: Johnny, Pascale en Anthony. Emilia leerde Frans en Nederlands en geeft intussen al 30 jaar Spaanse Conversatie als vrijwilliger in Cultuurcentrum Scharpoord.

Willy en Emilia hebben ook vier kleinkinderen: Laura, Julie, Robin en Elina. In hun vrije tijd ging het echtpaar tot net voor de coronapandemie dansen in een dansschool in Brugge. Na 60 jaren samen zijn ze nog steeds erg gelukkig en zouden er met veel plezier nog eens 60 willen bijdoen. Proficiat met jullie diamanten huwelijksverjaardag! Op naar briljant, platina, albast, eik …

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.