Home > Diamanten huwelijksjubileum voor Jaak Van den Abeele en Marie Verstraete in Knokke-Heist

Diamanten huwelijksjubileum voor Jaak Van den Abeele en Marie Verstraete in Knokke-Heist

Geschreven op 14 december 2022 om 08:53 door Mario De Wilde

Op 6 december 1962 stapten Jaak Vanden Abeele en Marie Verstraete in het huwelijksbootje. Op donderdag 8 december 2022 kwam schepen Kris Demeyere bij het echtpaar langs met een champagnebox om hen te feliciteren voor hun diamanten huwelijksjubileum.

Het echtpaar heeft 3 kinderen. Hun dochter werkt als verpleegster en hun oudste zoon is vertegenwoordiger voor Facq. De jongste zoon is kunstschilder en beeldhouwer en geeft les in Sint-Lucas Brussel. Ze hebben 4 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Alle kinderen wonen in Brussel.

Jaak en Marie hebben elkaar ontmoet op de 20ste verjaardag van Marie. Ze kenden elkaar al van zien, maar daar hebben ze elkaar echt leren kennen. Een dik jaar later zijn ze getrouwd.

Sinds 1 februari 1963 runde het echtpaar gedurende 32 jaar lang samen een slagerij/traiteur in Brussel. Jaak zijn ouders zijn afkomstig van Maldegem en hadden ook een slagerij. Marie haar ouders zijn afkomstig van Sijsele-Damme. Jaak zijn broer was toen ook al beenhouwer in Schaarbeek en vond dat er meer te verdienen was in Brussel. Toen er een beenhouwer over te nemen stond in Ganshoren dicht aan de basiliek van Koekelberg hebben ze niet getwijfeld. Het was echter wel een grote uitdaging, vooral de Franse taal was aanpassen maar dat liep snel los. Na dat ze gestopt zijn met de slagerij zijn ze buiten Brussel gaan wonen, richting Hamme Merchtem.

Zo’n 10 jaar geleden zijn Jaak en Marie naar de mooie gemeente Knokke-Heist verhuisd en de kinderen zijn in Brussel gebleven. Jaak en Marie trekken er graag op uit met de fiets of gaan wandelen, samen of met vrienden. Het echtpaar kent Knokke-Heist al lang want ze kwamen hier vaak op vakantie met de kinderen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.