Home > Diamant voor Jeroom De Bruyckere en Lutgardis D’have uit Knokke-Heist

Diamant voor Jeroom De Bruyckere en Lutgardis D’have uit Knokke-Heist

Geschreven op 11 januari 2023 om 09:49 door Mario De Wilde

Jeroom De Bruyckere en Lutgardis D’have mochten 2022 in schoonheid afsluiten. Op 29 december vierden zij namelijk hun 60ste huwelijksverjaardag. Eergisteren vierde de familie vervolgens feest in het Kasteel van Moerkerke. Het koppel ontving felicitaties en een champagnebox uit handen van vriend des huizes burgemeester Piet De Groote namens het gemeentebestuur.

Jeroom en Lutgardis leerden elkaar kennen op het bal van de jonggezellenclub in Oedelem. In de jaren ’50 was er in elke gemeente wel een jonggezellenclub en elke week was er wel ergens een bal waar alle clubs samenkwamen. Lutgardis was lid van de jonggezellenclub van Adegem, Jeroom van die van Moerkerke.

Het koppel heeft twee dochters, Nathalie en Sylvie, en vijf kleinkinderen. Nathalie woont ook in Knokke-Heist, Sylvie woont in Evergem met haar gezin.

Jeroom werkte 35 jaar lang in het Notariaat Degheldere in Heist (nu is dit Notariskantoor Eric Deroose). Lutgardis was kleuteronderwijzeres in de Oosthoek in Zevenkote gedurende 25 jaar. In hun vrije tijd speelt het koppel graag rummikub samen. Zo blijven ze bij de pinken. Lutgardis leest ook erg graag. Jeroom is dan weer een bezige bij. Tot aan zijn 82 jaar skiede Jeroom samen met Joseph De Groote, de papa van de burgemeester van Knokke-Heist. Nu fietst hij vooral graag, zo’n drie keer per week en wel 30 km per dag.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.