Home > Deze zomer uniek tafelen in Dentergem tijdens ‘Dinner with the Queen’

Deze zomer uniek tafelen in Dentergem tijdens ‘Dinner with the Queen’

Geschreven op 18 maart 2019 om 07:53 door Mario De Wilde

De bekende Oost-Vlaamse topchef Lieven Lootens en eventplanner Gilles De Backer bundelen deze zomer hun krachten voor een uniek gastronomisch event dat ‘Diner With The Queen’ werd gedoopt. Met liefde voor de natuur en een passie voor culinaire hoogstandjes landen ze van 17 juni tot 14 juli in het West-Vlaamse Dentergem voor een unieke pop-up ervaring Dinner with the Queen. Zoals ze het zelf verwoorden: “Een samensmelting van overgelukkige smaakpapillen én het belang van ‘hare majesteit’ de koninginnenbij. Of hoe klimaat sensibilisering ook op een uiterst aangename wijze kan ervaren worden. Vier jaar geleden organiseerde Lootens al eens ‘Theater der Zintuigen’, een gastronomische wandeling langs historische gebouwen in Gent. Dat was een gigantisch succes en deze ‘Diner With The Queen zal dat succes zeker overdoen…

Tafelen in het groen

75% van de bloeiende planten wereldwijd zijn voor hun voortplanting afhankelijk van de bestuivende insecten. Paprika, frambozen, mosterd, noem maar op. Al deze groentegewassen hebben de bestuiving nodig van de bij om het levenslicht te kunnen zien. En nog een gegronde rede om deze bontgekleurde wezentjes te koesteren, is dat zij de scheppers zijn van ‘de nectar van de goden’: honing.Lieven Lootens, beste culinair bloemenchef van de Benelux, tovert telkens weer zijn liefde voor bloemen om naar en zintuiglijk festijn waar unieke smaakpaletten met bloem- en honingtoetsen de boventoon voeren. Gilles De Backer koestert zijn mooiste herinneringen in een ongerepte natuur met bloemen, insecten en veel bos. Dé ideale omgeving voor een kind om met zijn grootouders te ravotten. Het decor voor dit unieke belevingsmoment is ‘Pur Fruit te Dentergem, een unieke bio-plukweide midden het groen.

De Bij-levenis
Starten doen de gasten met het aperitief Save The Queen, een gin op basis van 14 botanicals met een vleugje honing, rechtstreeks afkomstig uit de bijenkorven van lokale imkers. Vervolgens maak je een wandeling met Bart via zijn fruitranken waar maar liefst 15 verschillende bio gewassen groeien en kom je oog in oog te staan met onze “koninging de bij” en haar werkers. Een moment om even stil te staan bij het grote belang van de bijen en de hommels in ons eco-systeem. Een hooischuur, zicht op de eindeloze boomgaarden en 2 lange tafels met een capaciteit voor maximaal 60 personen dienen als decor. Live cooking gebeurt op een teppanyaki Quan Garden Art BBQ. Als afsluiter een lekkere bloementhé, geplukt en geblend door Ann Vansteenkiste. De avond wordt afgesloten met een adembenemende zonsondergang. Niet alleen particulieren zijn welkom, maar ook bedrijven kunnen er een teambuilding of klantenevent organiseren met bijkomende workshops of andere activiteiten die de organisatoren op maat van de klant uitwerken.
Meer informatie: www.dinnerwiththequeen.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.