Home > Deze zestien nieuwe woningen komen straks in de Jeanne Vande Puttelaan van Blankenberge

Deze zestien nieuwe woningen komen straks in de Jeanne Vande Puttelaan van Blankenberge

Geschreven op 30 mei 2024 om 10:30 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Blankenberge leverde een omgevingsvergunning af voor een bouwcomplex op het einde van de Jeanne Vande Puttelaan. Het complex komt op de voormalige site Vuylsteke, begrensd door de spoorweg, de Jeanne Vande Puttelaan en de terreinen van Sport Vlaanderen. Het bouwvrije terrein grenst in het noorden direct aan de achtertuinen van de gesloten eengezinswoningen langs de Jeanne Vande Puttelaan.

Schepen van Stedenbouw Patrick De Klerck: ”In totaal worden er op het terrein zestien ééngezinswoningen gebouwd. Dertien van deze woningen (1–13) worden in een waaiervorm geplaatst langs de spoorweg/J. Vande Puttelaan. Elke woning heeft een voorgevel van 5,16 m breed, een bouwdiepte van 12 m en een achtergevelbreedte die varieert van 3,86 m tot 4,39 m. De twee verdiepingen tellende woningen hebben en een plat dak met een hoogte van 6,15 m. De gevels worden uitgevoerd in wit metselwerk.”

De drie overige woningen (14-15-16) komen in de noordoostelijke hoek van het projectgebied, als voortzetting van het gesloten bouwlint langs de Jeanne Vande Puttelaan en hebben directe toegang tot deze straat. Elke woning beschikt over een eigen buitenruimte met een terras van 2,50 m diep en een tuin van 8,93 m diep.

Langs de achtertuinen van de woningen langs de J. Vande Puttelaan komen individuele buitenbergingen voor afval en fietsen, gegroepeerd in één gebouw. Het oostelijk deel van het terrein wordt ingericht als collectieve tuin.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.