Home > Deze tips kende je nog niet over het wassen van je kleding

Deze tips kende je nog niet over het wassen van je kleding

Geschreven op 22 september 2020 om 16:34 door Mario De Wilde

Een schoon huis, frisse kleding en een lekker ruikende atmosfeer: veel mensen vinden het belangrijk dat hun omgeving schoon is, maar bovenal ook lekker ruikt. Echter komt veel gewassen kleding, hoe schoon ook, uit de wasmachine met een ietwat vreemde geur. Dit kan diverse oorzaken hebben, die gelukkig wel ook te verhelpen zijn, zodat je binnen no-time weer fris ruikende kleding in je kast hebt hangen. Wist je dat? In tegenstelling tot wat veel mensen denken , bepaalt niet de mate van viesheid van de kledij of een kledingstuk geheel schoon en ook nog eens lekker ruikend uit de wasmachine komt, maar de wasmachine zelf.

Doseer je wasmiddel

Voor een zo schoon mogelijke was is het belangrijk om de juiste hoeveelheid wasmiddel aan de was in de wasmachine toe te voegen. Door te weinig wasmiddel aan de was toe te voegen wordt de was minder schoon en veelal ook wat grauwig. Teveel wasmiddel daarentegen kan er weer voor zorgen dat de vezels van de kleding worden aangetast, waardoor deze sneller zal slijten zijn kleur zal verliezen. Probeer het doseeradvies op de verpakking van het wasmiddel, deze is vaak gebaseerd op de hoeveelheid wasgoed die in de wasmachine gaat, daarom altijd op te volgen, zodat deze en soortgelijke teleurstellingen voorkomen worden. Heb je een kledingstuk met vlekken dat aan enkel wasmiddel niet genoeg heeft? Gooi er niet zomaar wat bij de wasmachine in, maar ga bijvoorbeeld voor HG. HG is niet alleen sterk en functioneel, maar zorgt er tevens voor dat je niet anders kunt, dan het juist te doen.

Gebruik van de trommel

Veel mensen zijn voorzichtig wat de hoeveelheid van de was in hun wasmachine betreft. Men doet vaak eerder te weinig was in de trommel dan teveel – en dat terwijl wasmachines het beste functioneren met een volle trommel. Niet alleen zorgt dit namelijk voor een zo zuinig mogelijke was, maar ook zal de was zo schoner worden. Bij een katoenprogramma vul je de trommel het best tot er ongeveer een vuisthoogte aan ruimte overblijft en bij delicaat materiaal vul je de trommel voor ongeveer de helft. Vergeet je de wasmachine ook niet eens in de zoveel tijd te reinigen? De wasmachine reinigen is niet alleen belangrijk voor de wasmachine zelf, maar ook voor de kwaliteitsbehoud van je kleding.

Het juiste wasprogramma

Veel wasmachines beschikken over diverse wasprogramma’s. Toch gebruiken we maar een aantal wasprogramma’s, die we – afwisselend bij het soort wasgoed – telkens opnieuw aanzetten. Om het juiste wasprogramma te kiezen, sorteer je de was niet alleen op het wasgoed dat bij elkaar gewassen mag worden, maar ook op kleur én textielsoort. Een wasmachine beschikt immers niet voor niets over diverse programma’s.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.