Home > Deze ochtend silobrand bij Deceuninck in Diksmuide

Deze ochtend silobrand bij Deceuninck in Diksmuide

Geschreven op 27 augustus 2021 om 14:50 door Filip Vanloo

Om 6.15u werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een industriebrand bij de firma Deceuninck Compound, in de Cardijnlaan te Diksmuide. “Bij aankomst trof de brandweer een smeulbrand aan in een silo met PVC-korrels. Omdat bij de verbranding van dergelijke korrels mogelijks bijtende stoffen vrijkomen, werd een Adviseur Gevaarlijke Stoffen ter plaatse gevraagd”, aldus Kristof Louagie, woordvoerder Brandweer Westhoek.

“Na metingen bleek er enkel in de bedrijfsloods concentraties HCl gassen te zijn waargenomen. Buiten de loods werd niets gemeten, waardoor er geen gevaar is voor omwonenden en bedrijven in de buurt”, vervolgt Louagie. “Hulpverleningszone 1 werd in versterking gevraagd met 2 grote hoge debietventilatoren om de bedrijfsloods van 40 bij 40 m te ventileren. Aan de buitenzijde zal een waterscherm geplaatst worden die de HCl gassen zal wegwassen. Op deze manier zal er tijdens het hele nablussingsproces geen enkel gevaar zijn voor de buurt”, besluit Louagie.

Vier personen werden preventief afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens de woordvoerder van het bedrijf was er geen gevaar voor werknemers of omwonenden en kon de productie in de loop van de voormiddag terug opgestart worden. De silo zal in de loop van de dag gecontroleerd leeggehaald worden. Omstreeks 13.00u was de silobrand in de Cardijnlaan onder controle. Er worden geen waarden meer gemeten bij het leeghalen van de silo.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.