Home > Deze ochtend kiest zeehondenpup Nyahtje terug voor het ruime sop

Deze ochtend kiest zeehondenpup Nyahtje terug voor het ruime sop

Geschreven op 18 december 2018 om 09:27 door Mario De Wilde

Ieder jaar spoelen er aan onze Belgische kust tientallen zieke zeehondjes aan. Deze jonge pups zijn ziek, gewond, uitgeput en sterk vermagerd. Gescheiden van hun moeder hebben deze dieren een zeer geringe overlevingskans. Het SOS Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge vangt deze jonge zeehondjes op en verzorgt ze in het eigen zeehondenopvangcentrum. Na drie tot vier maanden intensieve verzorging worden de opgevangen zeehonden terug vrijgelaten. Op dit moment verblijft zeehondenpup Nyahtje als enige in ons opvangcentrum. Hij verbleef sinds eind augustus in het centrum, nu is hij voldoende aangesterkt om zijn leven in zee vol energie te hernemen. Adoptiefamilie

Nyahtje werd geadopteerd door Nyah D’heedene uit Lichtervelde. Begin februari 2018 overleed Nyah ten gevolge van epilepsie. “Nyah had een spaarpotje waar ze wekelijks een centje mocht insteken, deze heb ik tot heden laten staan tot ik de ideale gelegenheid gevonden had waar ik het geld ging voor gebruiken.”, vertelt papa Tim. “We zijn 2 keer op bezoek geweest bij SEA LIFE Blankenberge en Nyah stond altijd gefascineerd te kijken naar de zieke zeehondjes. Ik heb haar toen beloofd om later, samen, een zeehondje te adopteren. Die belofte wil ik nu in haar naam waarmaken.”, gaat hij verder. Om 10:00 uur wordt de pup vrijgelaten door zijn verzorgers & adoptie-ouders.

Wat te doen bij het opmerken van een zeehond op het strand?

Houd afstand en probeer het dier niet aan te raken. Kijk of het dier verwond is. Zie je wondjes? Bel de politie of het zeehondopvangcentrum. Ligt het dier in de vorm van een banaan, lekker opgekruld? Dan is het vast aan het uitrusten. Dit kan wel 3 uur duren, indien het geen stress ervaart van omstaanders.
Ligt het dier helemaal plat? Bel de politie of het zeehondenopvangcentrum (0477 34 58 90).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.