Home > Deze namiddag uitreiking van de diploma’s van de Techniekacademie Knokke-Heist

Deze namiddag uitreiking van de diploma’s van de Techniekacademie Knokke-Heist

Geschreven op 15 mei 2019 om 18:31 door Mario De Wilde

Deze namiddag was er in Knokke-Heist de uitreiking van de diploma’s van de Techniekacademie. De laatste van de 12 sessies vond ook vandaag plaats en aansluitend, om 15u30 was er een kleine diploma-uitreiking georganiseerd door de gemeente. De Techniekacademie Knokke-Heist is een initiatief dat kinderen van 10 tot 12 jaar onderdompelt in de wereld van techniek en STEM. In hun vrije tijd werden leerlingen uit het vijfde of zesde leerjaar in Knokke-Heist uitgedaagd om problemen uit hun leefwereld op te lossen met techniek. Twee techniekmentoren stonden in voor de begeleiding. De Techniekacademie vond plaats in het Jeugdcentrum De Marge op woensdagnamiddag en elke sessie duurde telkens 2 uur. De ‘Techniekacademie’ liep van januari tot mei. Dit jaar werden 20 kinderen uitgedaagd rond zes concrete projectjes: ze maakten een periscoop, een memohouder, badproducten en een deurmatalarm, ze programmeerden een zelfrijdend wagentje, en bouwden een flatgebouw met windturbine. Ze gingen ook één keer op actief bezoek naar een bedrijf in de gemeente. De Techniekacademie heeft duidelijk impact! Uit de Bachelorproef van VIVES-studenten Sociaal Agogisch Werk leren we dat kinderen na deelname aan de Techniekacademie:
– Meer ambitie hebben om zelf een technische job te doen!
– Minder genderstereotiep denken over techniek
De Techniekacademie is een samenwerking tussen de gemeente en Hogeschool VIVES, met de steun van de lokale bedrijfspartner ‘Tuinconcepten Warnier’ en de provincie West-Vlaanderen.
Andere steunende provinciale partners zijn: de Associatie KULeuven, de minister van Onderwijs Hilde Crevits, de minister van Innovatie Philippe Muyters, TOFAM, Woodwize, Alimento, Constructiv, Plastics@Tielt, Vermako Plastic Greenhouses, Vind!, SPIE, Melexis, Geldhof Hout, Elekti, Willy Naessens Industriebouw, ATS, Logi-Technic, Aquafin, Hydrauvision en Elia.
Van januari tot mei konden in West- en Oost-Vlaanderen opnieuw 1440 kinderen in 40 gemeentes proeven van techniek en zo hun technische geletterdheid opkrikken. De Techniekacademie is een erkende Vlaamse STEM-academie.

Meer info vindt u op www.techniekacademie.be 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.